Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διάταξη παράτασης θητείας Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων έως 31.12.2021 ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διάταξη παράτασης θητείας Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων έως 31.12.2021 ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη 3.11.2021 η Τροπολογία των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, η οποία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών:

“Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, διατάξεις σχετικά με την οδήγηση ατόμων με αναπηρία…”.

Η Τροπολογία περιλαμβάνει ρυθμίσεις

μεταξύ άλλων και για την παράταση θητείας έως 31.12.2021 των  αιρετών μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, οργάνων διοίκησης, αθλητικών, φιλανθρωπικών και άλλων σωματείων και συλλόγων, που έχουν συσταθεί και λειτουργούν, σύμφωνα με τα άρθρα 78 και επ. του Αστικού Κώδικα.

Συγκεκριμένα οι σχετικές διατάξεις της Τροπολογίας
Στο άρθρο 1 προβλέπεται

η παράταση θητείας αιρετών μελών υπηρεσιακών συμβουλίων—Θητεία αιρετών εκπροσώπων υπαλλήλων του ν.3528/2007 και του ν.3584/2007.

Στο άρθρο 2 προβλέπεται

η χρήση νέων τεχνολογιών για τη σύγκληση και διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών των συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων—Τροποποίηση των παρ.1 και 2 του άρθρου 89 του ν.4790/2021

Στο άρθρο  3 προβλέπεται

η παράταση θητείας οργάνων διοίκησης—Τροποποίηση του άρθρου 90 του ν.4790/202

Στο άρθρο 4 προβλέπεται

η παράταση θητείας και ηλεκτρονική εξ αποστάσεως διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, συνταξιούχων και εργοδοτών—Τροποποίηση των παρ.Ι και 2 του άρθρου 72 του ν. 4756/2020

Δείτε σε μορφή pdf την Τροπολογία για την παράταση θητείας έως 31.12.2021 Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων

Δείτε επίσης

Κεραμέως: Πάνω από 70% των σχολείων προχώρησαν στην αξιολόγηση-Δεν κλείνουν τα σχολεία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση