“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διάθεση φαρμάκων βαρέως πασχόντων από τα Φαρμακεία της χώρας | ΦΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διάθεση φαρμάκων βαρέως πασχόντων από τα Φαρμακεία της χώρας: Καθορισμός διαδικασίας ατομικής διακίνησης φαρμάκων με τελικό σημείο παράδοσης ιδιωτικό φαρμακείο | ΦΕΚ.

Διάθεση φαρμάκων βαρέως πασχόντων

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 18-2-2020, η Συλλογική Σύμβαση μεταξύ Φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ για τη διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά Φαρμακεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

Ετσι ογκολογικά φάρμακα  και φάρμακα για τους πάσχοντες απο Σκλήρυνση κατά Πλάκας, θα διατίθενται από τα Φαρμακεία της χώρας.

Η Υπουργική Απόφαση

Η Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Κυβερνητικού Προγράμματος για την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των βαρέως πασχόντων ασθενών,

“Καθορισμός διαδικασίας ατομικής διακίνησης φαρμάκων με προμήθεια από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τελικό σημείο παράδοσης ιδιωτικό φαρμακείο”.

δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 487 – 18.02.2020  
Πίνακας φαρμάκων

Στη διαδικασία ατομικής διακίνησης φαρμάκων με προμήθεια από τον ΕΟΠΥΥ και τελικό σημείο παράδοσης το ιδιωτικό Φαρμακείο, εντάσσονται αποκλειστικώς τα φάρμακα που καταγράφονται στον Πίνακα του Παραρτήματος στο ΦΕΚ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Απόφασης, και τα οποία πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) από του στόματος χορηγούμενα,

β) συντηρούμενα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (25 οC), και

γ) δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.).

Ενημέρωση για δυνατότητα διάθεσης

Κατά την έκδοση συνταγής που περιέχει τα φάρμακα του Πίνακα του Παραρτήματος, ο δικαιούχος περίθαλψης θα ενημερώνεται για τη δυνατότητα διάθεσής τους από το ιδιωτικό φαρμακείο κατόπιν σχετικού μηνύματος της ΗΔΙΚΑ στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, το οποίο και θα εκτυπώνεται επί της συνταγής του ιατρού.

Οι συνταγές

Οι συνταγές θα πρέπει να αναγράφουν μόνο φάρμακα που μπορούν να διατεθούν με τον συγκεκριμένο τρόπο και έναν κωδικό ΕΟΦ κάθε φορά.

Λήψη φαρμάκων μέσω ιδιωτικών Φαρμακείων

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος περίθαλψης επιλέξει την λήψη φαρμάκων μέσω ιδιωτικών φαρμακείων θα πρέπει να ενεργοποιήσει, με χρήση των κωδικών ταυτοποίησης taxisnet και τον αριθμό ΑΜΚΑ, την «Εφαρμογή διάθεσης φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ)», του πέμπτου άρθρου του ν. 4655/2020 (Α’ 16).

Στην περίπτωση αυτή, αποκλείεται η δυνατότητα εκτέλεσης της συγκεκριμένης συνταγής σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ ή άλλο ιδιωτικό φαρμακείο.

Η επιλογή του ιδιωτικού φαρμακείου θα αφορά κάθε συνταγή χωριστά.

Για βοήθεια του ασφαλισμένου

Για βοήθεια του ασφαλισμένου θα υπάρχει δυνατότητα συνδυαστικής αναζήτησης του φαρμακείου με στοιχεία όπως όνομα φαρμακείου, περιοχή, πόλη, τηλέφωνο, κ.λπ..

Λίστα με όλα τα φαρμακεία

Στην εφαρμογή θα υπάρχει λίστα με όλα τα φαρμακεία μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τον οποίο θα υπογραφεί συλλογική σύμβαση για το αντικείμενο αυτό, πλην των φαρμακοποιών που θα ζητήσουν, εντός συγκεκριμένου χρόνου, την εξαίρεσή τους.

Δείτε αναλυτικά τον Κατάλογο φαρμάκων που δύνανται να διατεθούν με ατομική διακίνηση

Δείτε επίσης

ΕΣΑμεΑ για ασφαλιστικό: Αγνοήθηκαν τα ζητήματα των ΑμεΑ
Ζητούνται στοιχεία ανταπόκρισης των ΚΕΣΥ στα αιτήματα Αξιολόγησης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση