Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διάθεση self test-Δικαιούχοι: Τι θα ισχύει τους επόμενους μήνες-Η περίπτωση Αχαΐας και Αττικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διάθεση self test-Δικαιούχοι: Τι θα ισχύει τους επόμενους μήνες-Η περίπτωση Αχαΐας και Αττικής-Δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Διάθεση self test-Δικαιούχοι

Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα αναφορικά με τη διάθεση των δωρεάν self test  και τους δικαιούχους ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη χθεσινή -17.06-ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως:

Tους επόμενους μήνες θα συνεχισθεί η δωρεάν διανομή σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό και οι νέοι 18-30 ετών, με εξαίρεση από τις ομάδες αυτές τα άτομα που είναι εμβολιασμένοι.

Αναφορικά με τη διάθεση των self test

Η Κυβέρνηση ζήτησε από τους Πανελλήνιους Συλλόγους Φαρμακαποθηκαρίων και Φαρμακοποιών να συνεχιστεί η διάθεση των self-tests από τα φαρμακεία της χώρας για τους επόμενους 2 έως 3 μήνες στις προαναφερθείσες ομάδες.

Η εκπρόσωπος των φαρμακαποθηκαρίων συμφώνησε, ενώ ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού δεσμεύτηκε να θέσει άμεσα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προς έγκριση.

Για την περίπτωση της Αχαΐας,

όπου ο τοπικός φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει την αναστολή διάθεσης selftest, ο κος Κοντοζαμάνης είπε πως η Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει ως εναλλακτικό κανάλι τα σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Για την περίπτωση της Αττικής,

ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανέφερε πως  εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των selftests στους πολίτες, θα εφαρμοσθεί επίσης ως εναλλακτικό κανάλι διάθεσης τα σούπερ μάρκετ.

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτηση του κου Κοντοζαμάνη

“Όταν ανακοινώσαμε τον περασμένο Μάρτιο την έναρξη της δράσης αυτής, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, είχαμε προγραμματίσει τη διάρκειά της σε δύο μήνες.

Η δράση αυτή ολοκληρώνεται με επιτυχία

και για το λόγο αυτό σκοπεύουμε να τη συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό και οι νέοι 18-30 ετών, με εξαίρεση από τις ομάδες αυτές τα άτομα που είναι εμβολιασμένοι.

Για το λόγο αυτό χθες,

στην αίθουσα αυτή, στο Υπουργείο Υγείας, συναντηθήκαμε με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων κυρία Ειρήνη Μαρκάκη και τους ζητήσαμε να συνεχιστεί η διάθεση των self-tests από τα φαρμακεία της χώρας για τους επόμενους 2 έως 3 μήνες στις ομάδες κατ’ αρχάς του πληθυσμού που προανέφερα.

Η εκπρόσωπος των φαρμακαποθηκαρίων συμφώνησε,

ενώ ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κύριος Βαλτάς δεσμεύτηκε να θέσει άμεσα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προς έγκριση.

Είμαστε βέβαιοι ότι το σύνολο των φαρμακοποιών

επιθυμεί να συνεχίσει να διαθέτει self-tests προς τους συμπολίτες μας, ανταποκρινόμενοι με αίσθημα ευθύνης στην ανάγκη πρόσβασης των συμπολιτών μας σε αυτού του είδους το διαγνωστικό έλεγχο και ότι η απόφαση θα είναι θετική.

Σήμερα, δύο φαρμακευτικοί Σύλλογοι

έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους να μη συνεχίσουν τη διάθεση των self-tests προβάλλοντας είτε ανόητες δικαιολογίες, είτε ανυπόστατα επιστημονικά δεδομένα που πλήττουν την αξιοπιστία των τεστ και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Να θυμίσω στο σημείο αυτό, ότι τα self-tests πληρούν αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές και μελέτες έχουν καταδείξει την αξιοπιστία τους.

Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την πρόσβαση

όλων των πολιτών σε κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε να προφυλάξει τους συμπολίτες μας από τη διασπορά και τη μετάδοση του κορονοϊού. Και δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν δικαιούχο ακάλυπτο.

Ανακοινώνουμε, λοιπόν, ότι

για την περιοχή της Αχαΐας, όπου ο τοπικός φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει την αναστολή διάθεσης selftest, η Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει ως εναλλακτικό κανάλι τα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Υπάρχει ήδη συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης, η εφοδιαστική αλυσίδα των selftests μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό των όσων φαρμακείων στην Αχαΐα επιθυμούν να τα διαθέτουν.

Προετοιμαζόμαστε δε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό και στην Αττική,

εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των selftests στους πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι η στοιχειώδης ευθύνη θα υπερισχύσει των όποιων συνδικαλιστικών πρακτικών.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Μόνο ενωμένοι και με ομαδική δουλειά θα τα καταφέρουμε. Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τον πληθυσμό και να διασφαλίσει την πρόσβαση στα selftests”.

Δείτε επίσης

Δημόσιο-κορονοϊός 48η Εγκύκλιος: Τι μέτρα ισχύουν στις υπηρεσίες και στις εκλογές αιρετών-Κινητικότητα
Μέτρα covid 14 έως 21 Ιουνίου 2021: Ανά δραστηριότητα-Μετακινήσεις-Εκλογές αιρετών-Γεν. Συνελεύσεις
Νόμος 4807/2021: Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα 
Θέσεις κινητικότητας Α΄ κύκλου 2021: Υποβολή αιτήσεων
Αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-22: Από 10 έως 17 Ιουνίου ηλεκτρονικά για 300.000 επιταγές
Πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: Οι 3 πυλώνες-Πολλαπλό βιβλίο-Επιλογές στελεχών αμέσως μετά την ψήφιση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση