Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαβούλευση νομοσχεδίου για Πανεπιστήμια: Εως Τετάρτη 18/12/2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαβούλευση νομοσχεδίου για Πανεπιστήμια: Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Ερευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις.

Διαβούλευση νομοσχεδίου

Τέθηκε σε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο:

«Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Τα υπό Διαβούλευση άρθρα ανέρχονται στον αριθμό σαράντα τέσσερα (44).

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14:00.
Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου
Πλοηγηθείτε εδώ στη Διαβούλευση
Μεταξύ των προτεινόμενων διατάξεων είναι οι εξής:

• Αναβαθμίζεται η δομή και λειτουργία της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.Δ.Ι.Π.), η οποία μετονομάζεται πλέον σε Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.).
• Καθορίζεται ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε) Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων, προσαρμοζόμενο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ανάπτυξης του ερευνητικού έργου.
• Θεσπίζεται το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής, το οποίο πιστοποιεί τη γνώση του χειρισμού Η/Υ στην επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλα Ψηφιακά αντικείμενα.

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε την Τρίτη 03/12/2019
Σε συνέντευξη Τύπου, προς συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, που έδωσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως και ο Υφυπουργός κος Διγαλάκης, την Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019, παρουσίασαν το Σχέδιο Νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή ΑΔΙΠ και ΕΛΚΕ και λοιπές διατάξεις.
Το νομοσχέδιο, όπως ανέφερε η κα Κεραμέως, θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους.

Δείτε αναλυτικά

Παρουσίαση νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια

________________

Συνάντηση Κεραμέως με ΕΣΑμεΑ | Τι ειπώθηκε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση