Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διευκόλυνση Ανάληψης Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών: Εγκύκλιος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διευκόλυνση Ανάληψης Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών: Εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

Διευκόλυνση Ανάληψης Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών: Εγκύκλιος

Μαρούσι, 20-6-2019
Αρ. Πρωτ.: 98732/Ε2

ΘΕΜΑ: «Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Για λόγους διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είτε είναι αποσπασμένοι σε άλλο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, είτε βρίσκονται σε άδεια κύησης, λοχείας ή ανατροφής παιδιού,

παρακαλούμε η ανάληψη υπηρεσίας στην οργανική τους θέση με τη λήξη του διδακτικού έτους 2018-2019 να γίνεται δεκτή με αποστολή υπεύθυνης δήλωσης μέσω τηλεομοιοτυπίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία στη συνέχεια πρέπει να αποσταλεί και ταχυδρομικά.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ήταν αποσπασμένοι για το διδακτικό έτος 2018-2019 σε άλλο ΠΥΣΔΕ από εκείνο της οργανικής τους θέσης, δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση της θερινής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα και από τυχόν άλλη υποχρέωσή τους στο ΠΥΣΔΕ οργανικής.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση: Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην ΚΕΔΕ και το ΚΚΕ

Η συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στο CORFU tv

______________________________________

Συνέντευξη Γαβρόγλου: Για Ειδική Αγωγή, μόνιμους διορισμούς, μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Εκπαίδευση

Συνέντευξη στη Χρύσα Βαϊνανίδη και στο alfavita.gr έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. Αναφορικά με την Ειδική Αγωγή και τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση δήλωσε:

Για Ειδική Αγωγή και μόνιμους διορισμούς

“Στην Ειδική Αγωγή δώσαμε μία πρωτοφανή ώθηση και υπάρχει μια εντελώς νέα κατάσταση.”
“Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την δέσμευση μέσα από Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για 10.500 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση για το 2010 και 2021 που έλαβε η κυβέρνησή μας, επιπλέον των 4.500 μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση για την νέα σχολική χρονιά.”

“Δεν μπορώ να αγνοήσω, ως ενδεικτικό των προθέσεων της Ν.Δ., τη δήλωση την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών από τα χείλη του αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκη, ότι στο δημόσιο θα νομοθετήσουν το 1 προς 5 σε αντίθεση με εμάς που μετά από σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε το 1 προς 1. Προσέξτε είπε στο «δημόσιο» ούτε καν στην εκπαίδευση!”

“Στην πολιτική κουλτούρα της Νέας Δημοκρατίας είναι οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες και γενικότερα η άκριτη συρρίκνωση του Δημοσίου και η εμπλοκή ιδιωτών σε δομές του, όπως στην υγεία και στην παιδεία. Δεν το κρύβουν. Είναι η πολιτική θέση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Ακόμη και στην σαφή ερώτηση που τους έγινε δημόσια αν είναι υπέρ ή κατά των συγκεκριμένων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, η απάντηση της Ν.Δ. είναι σαφέστατη: δεν δεσμευόμαστε.”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Βασίλης Βούγιας

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση