“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διευκρινήσεις στα Α.Ε.Ι. για τον ελάχιστο αριθμό εισακτέων σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διευκρινήσεις για εφαρμογή της διάταξης του ν.4559/18 (Α ́142) για τον ελάχιστο αριθμό εισακτέων σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, απέστειλε το ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε όλα τα Α.Ε.Ι.

Διευκρινήσεις απέστειλε προς όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(Α.Ε.Ι.) ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Η. Γεωργαντάς, με αφορμή ερωτήματα που δέχτηκε το Υπουργείο αναφορικά με την εφαρμογή της διάταξης  της  παρ.  γ ́  του  άρθρου  17 του  ν.4559/18 «Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων,  Ιόνιο Πανεπιστήμιο  και  άλλες  διατάξεις»(Α ́  142), για τον αριθμό και τον τρόπο επιλογής εισακτέων σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Με το έγγραφο που έχει θέμα “Εφαρμογή της διάταξης του ν.4559/18 (Α ́142) για τον ελάχιστο αριθμό εισακτέων σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών”, ξεκαθαρίζονται τα εξής:

1.Στην περίπτωση που σε ΠΜΣ ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται σε δέκα (10), αλλά  κατόπιν  της  ολοκλήρωσης  της  διαδικασίας  επιλογής  από  το  Τμήμα  προκύπτει μικρότερος  αριθμός  φοιτητών,  μπορεί  το  υφιστάμενο  ΠΜΣ  να  συνεχίσει  τη λειτουργία του με λιγότερους από 10 εγγεγραμμένους φοιτητές, εφόσον το Ίδρυμα κρίνει ότι μπορεί να το λειτουργήσει.

2.Ο ανωτέρω καθοριζόμενος ως ελάχιστος αριθμός φοιτητών αφορά στην ίδρυση και στη προκήρυξη του ΠΜΣ.

3.Τα ΠΜΣ τα οποία ιδρύθηκαν κατ ́εφαρμογή των διατάξεων του 4485/17 (Α ́114) με αριθμό εισακτέων μικρότερο του ανωτέρω, οφείλουν για την εισαγωγή φοιτητών από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 να επανιδρυθούν.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση