Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διευκρινίσεις αναγκών σε λάπτοπ και τάμπλετ: Νέο έγγραφο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διευκρινίσεις αναγκών σε λάπτοπ και τάμπλετ: Νέο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την καταγραφή αναγκών.

Διευκρινίσεις αναγκών σε λάπτοπ και τάμπλετ

Με νέο έγγραφο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.

Υπενθυμίζουμε πως στις 7/4/2020 είχε αποσταλεί έγγραφο προς τις ΠΔΕ με το οποίο εκαλούντο όπως μεριμνήσουν άμεσα για την καταγραφή των αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Σε Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων βλέπουμε

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων :

α) Φ8/43641/Δ4/6-4-20 με θέμα “Καταγραφή στο ΠΣ myschool των Υπολογιστών των σχολικών μονάδων με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο,

  β) Φ.478.6/74/43904/Α2/7-4-2020  με θέμα: “Υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών”,

 γ) Φ478.6/75/44420/Α2/9-4-2020 με θέμα:  “Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών” , σας ενημερώνουμε ότι η προμήθεια των φορητών συσκευών λάπτοπ/ ταμπλέτ θα γίνει ως εξής:

Οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να ελέγξουν τον αριθμό των διαθέσιμων φορητών συσκευών, που έχουν καταχωρήσει στο myschool καθώς η προμήθεια θα συσχετιστεί με τον αριθμό των*ήδη* διαθέσιμων συσκευών σύμφωνα με τα παρακάτω:

• η προμήθεια αφορά όλα τα είδη σχολικών μονάδων γενικής και ειδικής αγωγής, χωρίς εξαιρέσεις.

• με αναλογία μια (1) φορητή συσκευή ανά πενήντα μαθητές (1/50) , αφαιρουμένων όσων φορητών συσκευών διαθέτει ήδη η σχολική μονάδα με κάμερα και μικρόφωνο και έχουν δηλωθεί στο myschool βάσει του πρώτου σχετικού.

• Τουλάχιστον μια (1) συσκευή θα πρέπει να δηλωθεί και θα χορηγηθεί σε κάθε σχολική μονάδα ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών < 50

Παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ελέγξουν την καταχώρηση που έχουν κάνει στο myschool βάση των νέων δεδομένων και να προβούν σε τυχόν διορθώσεις μέχρι τις 15:00 .

Δείτε το περιεχόμενο του (Φ478.6/75/44420/Α2/9-4-2020) σημερινού εγγράφου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Μαρούσι, 09-04-2020

Αρ. Πρωτ.: Φ.478.6/75/44420/Α2

 

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.

Σχετ.: Φ.478.6/74/43904/Α2/7.4.2020

Σε συνέχεια του υπ. αριθμ. πρωτ. σχετικού εγγράφου Φ.478.6/74/43904/Α2/7.4.2020, σας διευκρινίζουμε ότι η συμμετοχή στην Εξ Αποστάσεως εκπαίδευση εκ μέρους εκπαιδευτικών και μαθητών είναι ευρύτατη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά στις ευκαιρίες που προσέφερε το ΥΠΑΙΘ, αμέσως μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών).

Η καταγραφή αυτή σχετίζεται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Ειδικότερα, αποσκοπεί στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη ευρύτερων εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και νέων μορφών μάθησης.

Για τους ανωτέρω λόγους καλείσθε να καταγράψετε τις άμεσες μόνο ανάγκες των σχολικών μονάδων κάνοντας χρήση της φόρμας σε μορφή excel, που επισυνάπτεται.

Δείτε σχετικά

Υποβολή αναγκών σε λάπτοπ-τάμπλετ: Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας
ΔΟΕ για λάπτοπ και τάμπλετ: Να δρομολογηθεί καταγραφή αναγκών με ενιαία κριτήρια για όλη τη χώρα

Δείτε επίσης

Κεραμέως σε Φίλη: Συστρατευθείτε στην εθνική προσπάθεια-Τι ανέφερε στη Βουλή
Φίλης σε Κεραμέως: CISCOτιση στην Παιδεία-Τι ειπώθηκε από τον Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση