Διευκρινίσεις ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών εν μέσω περιοριστικών μέτρων lockdown: Των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γεωργίας Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια.
Διευκρινίσεις ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών
Σχετικά με τους συναδέλφους που ανακοινώθηκε η πρόσληψή τους βάσει της Ειδικής Προκήρυξης, εχθές Πέμπτη 5-11-2020, διευκρινίζουμε τα παρακάτω μετά από πληροφόρηση από το ΥΠΑΙΘ.
Τι πρέπει να κάνουν:
1. Οσοι προσλήφθηκαν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
(τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά) για τη μετακίνησή τους.
- Οι αποφάσεις πρόσληψης εκδόθηκαν, αναρτήθηκαν και στάλθηκαν στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες. Οποιος/α συνάδελφος/ισσα θεωρεί ότι έχει θέμα με την μετακίνηση του πρέπει να απευθυνθεί στην οικεία Διεύθυνση.
- Εκεί ή θα εκδοθεί βεβαίωση μετακίνησης ή θα μετακινηθεί με την αστυνομική ταυτότητα του/της έχοντας μαζί την Απόφαση πρόσληψης, η οποία έχει λάβει ΑΔΑ και είναι επίσημο έγγραφο.
2. Οσοι προσλήφθηκαν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
τα οποία βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, σε τι ενέργειες πρέπει να προβούν κι αν θα πραγματοποιηθεί τελικά ανάληψη υπηρεσίας.
- Για τα σχολεία που ευρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, εστάλη εχθές στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες (Δνσεις) υπενθύμιση ότι για λόγους ανωτέρας βίας δύνανται να καλούν τους προσληφθέντες να αναλαμβάνουν σε αυτές και αυτό να το επικοινωνούν κατευθείαν μαζί τους
- Τα σχολεία που απλά δεν θα λειτουργούν, όμως ο Διευθυντής αυτών θα παρευρίσκεται, ως διοικητική υπηρεσία.
_______________________
Επίσης
Α. Στον πίνακα της Ειδικής πρόσκλησης
υπάρχουν κενά σε ΕΔΕΑΥ Ψυχολόγων (ΠΕ23 και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30), τα οποία δήλωσαν οι συνάδελφοι και δεν καλύφθηκαν (πχ ΕΔΕΑΥ ΕΔΣ Αιγάλεω, 1ο Ειδικό ΔΣ Ίλιον)
- Υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα στο ΟΠΣΥΔ και μεταφορτώθηκε στις αιτήσεις μια λίστα με κενά πριν από τον έλεγχο που έκανε το ΥΠΑΙΘ.
- Τα δύο προαναφερθέντα σχολεία είχαν κενό ΠΕ23 και ΠΕ30 όμως ήταν νέα κενά και όχι παλιά που δεν καλύφθηκαν ή δεν ανέλαβαν, άρα αυτά τα κενά δεν μπορούν να δοθούν σε Ειδική πρόσκληση και οι Δ/νσεις εκ παραδρομής τα δήλωσαν.
- Σε κάθε περίπτωση δεν περιλαμβάνονταν στο Παράρτημα της Πρόσκλησης που υπέγραψε η Υπουργός ΠΑΙΘ.
Β. Τι προβλέπεται
για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) και ΕΒΠ που υποστηρίζουν μαθητές σε γενικά σχολεία.
- Καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να διευκρινιστούν θέματα που αφορούν την εξ αποστάσεως σε ότι αφορά τα παραπάνω.
Δείτε σχετικά
Προσλήψεις 102 ΕΕΠ-ΕΒΠ βάσει Ειδικής Πρόσκλησης για την κάλυψη λειτουργικών κενών
Προσλήψεις 698 εκπαιδευτικών Α/θμιας-Β/θμιας στην ΕΑΕ-Γενική Εκπαίδευση βάσει Ειδικής Προκήρυξης
Δείτε επίσης
Lockdown-εκπαιδευτικές δομές: Ποια σχολεία λειτουργούν δια ζώσης και τηλεκαίδευση-Ολοήμερα-Φροντιστήρια-Κέντρα ξένων γλωσσών
Οδηγίες μετακινήσεων πολιτών-Πως θα λειτουργεί το 13033 για SMS-Βεβαιώσεις κυκλοφορίας από forma.gov.gr
Γιατί παραμένουν ανοιχτά Δημοτικά και Ειδικά σχολεία: Απαντήσεις Πρωθυπουργού-Τσιόδρα
Γενικό lockdown έως 30.11: Από Σάββατο 07.11. στις 6πμ-Ανοιχτά Δημοτικά και ειδικά σχολεία
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/diefkriniseis-analhpshs-uphresias-anaplhrwtwn-en-mesw-perioristikwn-metrwn-lockdown/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.
2 Σχόλια
Καλημέρα! Επειδή δεν διευκρινίζεται καθαρά τί πρέπει να κάνουν όσοι είναι να προσληφθούν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει τελικά να παρουσιαστούν στο σχολείο για να αναλάβουν υπηρεσία χωρίς να λάβουν μετά κάποιο έγγραφο μετακίνησης; Χθες από την διεύθυνση με ενημέρωσαν ότι έρχομαι κανονικά να παρουσιαστώ. Επίσης, προσωπικά θα πρέπει να μετακινηθώ εκτός νομού για να αναλάβω υπηρεσία και άρα θα πρέπει να έχω κάποιο έγγραφο μετακίνησης μετά την πρόσληψη… Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
“Κατ’ εξαίρεση – για λόγους ανωτέρας βίας – δύνανται να αναλάβουν υπηρεσία, εντός της ίδιας προθεσμίας, στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κατόπιν συνεννόησης με τα αρμόδια στελέχη της”, αν δεν μπορούν να αναλάβουν στο σχολείο, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ.
“Οποιος/α συνάδελφος/ισσα θεωρεί ότι έχει θέμα με την μετακίνηση του πρέπει να απευθυνθεί στην οικεία Διεύθυνση. Εκεί ή θα εκδοθεί βεβαίωση μετακίνησης ή θα μετακινηθεί με την αστυνομική ταυτότητα του/της έχοντας μαζί την Απόφαση πρόσληψης, η οποία έχει λάβει ΑΔΑ και είναι επίσημο έγγραφο”.
https://www.especial.gr/apofaseis-proslhpsis-eidikhs-prosklhsis-anaplhrwtwn-ekpaideftikwn-eep-evp-2020-21/