Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διευκρινίσεις για άδεια ειδικού σκοπού λόγω covid από το Υπουργείο Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διευκρινίσεις για άδεια ειδικού σκοπού λόγω covid από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως τις κοινοποίησε ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Χατζηπαλούσης, τ. Αιρετός ΠΥΣΠΕ Δράμας.

Για τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αναφορικά με την άδεια ειδικού σκοπού λόγω covid-19, ενημέρωσε ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Χατζηπαλούσης, τ. Αιρετός ΠΥΣΠΕ Δράμας.

Δείτε ακολούθως
ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΛΟΓΩ COVID -19

Έπειτα από διευκρινήσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες ειδικού σκοπού λόγω covid ισχύουν τα εξής:

1. Για την έναρξη της πενθήμερης αναρρωτικής άδειας ειδικού σκοπού απαιτείται θετικό rapid ή μοριακό τέστ.

2. Πρώτη μέρα της αδείας θεωρείται η ημέρα που πραγματοποιείται το τεστ.

3. Εφόσον την έκτη μέρα το τεστ παραμένει θετικό (για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς self test – για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς rapid test) παρατείνεται η άδεια μέχρι να υπάρχει αρνητικό τεστ και παύση του πυρετού αλλά όχι περισσότερο των 10 ημερών στο σύνολο.

4. Σε περίπτωση που ο/η εκπ/κός, παραμένει θετικός ή με συμπτώματα που καθιστούν αδύνατη την παρουσία του για εργασία πέραν των 10 ημερών, χορηγείται αναρρωτική άδεια με ιατρική βεβαίωση.

Δείτε σχετικά

Νόμος 4886/2022-Αδεια ειδικού σκοπού: Δημόσιοι-ιδιωτικοί υπάλληλοι-εκπαιδευτικοί 

73η Εγκύκλιος Δημοσίου: Διευκολύνσεις υπαλλήλων λόγω νόσησης τέκνου με covid-19 

Πως θα χορηγούνται ειδικές άδειες εργαζομένων όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους από Covid-19 

Δείτε επίσης

Αδεια ανατροφής μόνιμων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει και για τους νεοδιόριστους 

Πως αναπληρώνεται νοσήσας από covid εκπαιδευτικός από αναπληρωτή με τρίμηνη σύμβαση covid 

Ακύρωση εγκυκλίου αδειών ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ | Εγγραφο 

Αδειες μόνιμων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Αναλυτικός οδηγός Υπ. Παιδείας-Ποιες δικαιούνται-Νομοθετικό πλαίσιο 

Αδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Αναλυτικός οδηγός Υπ. Παιδείας-Ποιες δικαιούνται-Νομοθετικό πλαίσιο 

Αδειες άνευ αποδοχών-νεοδιόριστοι: Δίδονται όπως και στους λοιπούς εκπαιδευτικούς-Όχι πάνω από 5 έτη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

6 Σχόλια

 1. ΜΠΟΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ σε

  Καλησπέρα σας. Είστε σίγουρος ότι ισχύει πως : Εφόσον την έκτη μέρα το τεστ παραμένει θετικό (για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς self test – για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς rapid test) παρατείνεται η άδεια μέχρι να υπάρχει αρνητικό τεστ και παύση του πυρετού αλλά όχι περισσότερο των 10 ημερών στο σύνολο.

 2. Γ. Παρτίδα σε

  Καλησπέρα, ισχύει κ για τους αναπληρωτές η άδεια ειδικου σκοπου? Ή είναι μόνο για μόνιμους εκπαιδευτικούς? Δικαιούμαστε πεντε μέρες από το θετικό τέστ?

  Ευχαριστώ πολυ

 3. Μαρίζα Ζυμωνοπούλου σε

  Καλησπέρα, θα μπορούσατε να παραθέσετε το link της συγκεκριμένης διευκρίνησης του υπουργείου, καθώς δεν έχουμε καταφέρει να το εντοπίσουμε και υπάρχουν διαφορές στην ερμηνεία από διευθυντές και διευθύνεις.

  Ευχαριστώ.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Αν κάνετε τον κόπο και δείτε εντός της ανάρτησης προσεκτικότερα θα δείτε πως δεν αποτελεί δική μας πληροφορία η διευκρίνιση. Συγκεκριμένα αναφέρεται: “Για τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αναφορικά με την άδεια ειδικού σκοπού λόγω covid-19, ενημέρωσε ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Χατζηπαλούσης, τ. Αιρετός ΠΥΣΠΕ Δράμας”.

Γράψτε μία απάντηση