Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διευκρινίσεις για σελφ τεστ και τις ανησυχίες γονέων από το Υπουργείο Υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διευκρινίσεις για σελφ τεστ και τις ανησυχίες γονέων από το Υπουργείο Υγείας-“Το σχέδιο testing των σχολείων διασφαλίζει ακριβώς ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και τα περιστατικά μόλυνσης εντοπίζονται έγκαιρα”.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) και τις ανησυχίες γονέων μαθητών, οι οποίοι ενώ ανιχνεύθηκαν αρνητικοί στο τεστ της Δευτέρας και πήγαν σχολείο βρέθηκαν θετικοί στο τεστ της Τρίτης, σήμερα, και υπάρχουν φόβοι μετάδοσης του κορονοϊού τη Δευτέρα που παρακολούθησαν κανονικά το μάθημα όντες αρνητικοί στο τεστ.

Επ αυτού το Υπουργείο Υγεία απαντά πως δεν ισχύει καθόσον

1. Όσοι έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου δεν μεταδίδουν, και
2. Δεν εμφανίζονται όλοι οι θετικοί ταυτόχρονα. Η επώαση της νόσου δεν έχει κοινή ημερομηνία έναρξης άρα λογικό είναι να μην εμφανιστούν ταυτόχρονα.

Ανά πάσα στιγμή, επισημαίνει το Υπουργείο Υγείας, μπορούν να υπάρχουν θετικά self-test.

Το σημαντικό είναι τα εν δυνάμει αυτά περιστατικά μόλυνσης να ανιχνεύονται, να περιορίζονται και να ελέγχονται περαιτέρω.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι τακτικοί έλεγχοι για να εντοπίζουν εκείνους που μπορεί να είναι θετικά ανά πάσα στιγμή.

Στη φάση που βρισκόμαστε

έχει πολύ μεγάλη σημασία οι πολίτες να ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα, ώστε να μπορέσουν να προστατευτούν αποτελεσματικά.

Το σχέδιο testing των σχολείων

διασφαλίζει ακριβώς ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και τα περιστατικά μόλυνσης εντοπίζονται έγκαιρα και απομονώνονται για να μην υπάρχει διασπορά.

Δείτε επίσης
Δείτε ακόμη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση