Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διεξαγωγή Επαναληπτικών Πανελλαδικών: Η Εγκύκλιος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διεξαγωγή Επαναληπτικών Πανελλαδικών: Η Εγκύκλιος για την Οργάνωση και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων μαθημάτων έτους 2019.

Διεξαγωγή Επαναληπτικών Πανελλαδικών

Η Εγκύκλιος για την Οργάνωση και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων μαθημάτων έτους 2019.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τις επαναληπτικές εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι αυτοί θα πρέπει να αντιμετώπισαν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο να μην τους επέτρεψε να λάβουν μέρος στις εξετάσεις ή να διέκοψαν κατά τη διάρκεια αυτών.

Επίσης το ίδιο ισχύει και για όσους υποψήφιους αντιμετώπισαν πρόβλημα λόγω ψυχικής οδύνης εξαιτίας θανάτου συγγενούς ο οποίος συνέβη εντός του μήνα που προηγείται του μήνα έναρξης των εξετάσεων και μέχρι τη λήξη αυτών.

Πότε διενεργούνται

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο οι επαναληπτικές εξετάσεις διενεργούνται κατά τον μήνα Σεπτέμβριο και οι υποψήφιοι εξετάζονται στο σύνολο των μαθημάτων στα οποία δήλωσαν συμμετοχή.

Τα δικαιολογητικά

Δικαιολογητικά κατατίθενται το αργότερο εντός δύο (2) ημερών, εκ των οποίων τουλάχιστον η τελευταία εργάσιμη, από την ημέρα λήξης του Προγράμματος Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι των επαναληπτικών εξετάσεων καταθέτουν κανονικά Μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της κανονικής εξεταστικής περιόδου.

Η Βαθμολογία

Για να εισαχθεί κάποιος που συμμετέχει σε Επαναληπτικές Εξετάσεις σε κάποια σχολή θα πρέπει να έχει βαθμολογία ίση με αυτήν του τελευταίου επιτυχόντα των Πανελλαδικών Εξετάσεων της τακτικής εξεταστικής περιόδου.

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής σε:

Στρατιωτικές ή Αστυνομικές Σχολές ή σε Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ή στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

Δείτε ολόκληρη την Εγκύκλιο

 

Κώστας Λολίτσας
Κώστας Λολίτσας
Δείτε ακόμη

Μηχανογραφικό Πανελλαδικών: Εκκίνηση διαδικασιών Παρασκευή 21/06

Καθορισμός εισακτέων: Το ΦΕΚ με τον αριθμό ανά Σχολή και Τμήμα

Ειδικά Μαθήματα: Υπενθύμιση έναρξης εξετάσεων

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019: Πρόγραμμα Ειδικών – Μουσικών μαθημάτων και ΤΕΦΑΑ

Πτώση Βάσεων στο 2ο Πεδίο: Ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ μιλά για τις Πανελλαδικές 2019

Τριτοβάθμια: Ο Νέος Χάρτης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση