Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διεξαγωγή Επιστημονικής Τηλε-Διημερίδας 17 συνεργαζόμενων ΠΕΚΕΣ | Ανακοίνωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διεξαγωγή Επιστημονικής Τηλε-Διημερίδας 17 συνεργαζόμενων ΠΕΚΕΣ: “Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Σχολική Πραγματικότητα” – Ανακοίνωση από το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας.

Διεξαγωγή Επιστημονικής Τηλε-Διημερίδας

Ανακοίνωση από το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας για τη διεξαγωγή Επιστημονικής Τηλε-Διημερίδας 17 συνεργαζόμενων ΠΕΚΕΣ.

«Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Σχολική Πραγματικότητα»

Οι εκπαιδευτικοί στις παρούσες συνθήκες έκτακτης ανάγκης, κλήθηκαν επειγόντως να προσφέρουν στους μαθητές και στις μαθήτριές τους, διδασκαλία από απόσταση (Emergency Remote Teaching), χωρίς σχετική επιμόρφωση και με απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και κατάλληλα διαμορφωμένου υλικού, όπως απαιτεί η μεθοδολογία της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕξΑΕ) –Μάθησης από απόσταση (Distance Learning).

Τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ., σύμφωνα με τον θεσμικό τους ρόλο, ανέλαβαν, από την πρώτη στιγμή, πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων, η οποία προσφέρθηκε από τους/τις Σ.Ε.Ε., με τη διοργάνωση ενημερωτικών και επιμορφωτικών συναντήσεων από απόσταση, με την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και με τον εμπλουτισμό των ιστοτόπων και των ψηφιακών αποθετηρίων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, για την περαιτέρω υποστήριξη και την τεχνική αλλά και θεωρητική ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, με πρωτοβουλία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, δεκαέξι (16) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της χώρας συνδιοργανώνουν την επιστημονική τηλε-διημερίδα με θέμα:

“Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Σχολική Πραγματικότητα”

Η τηλε-διημερίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα βήμα ακαδημαϊκού-εκπαιδευτικού διαλόγου και παρουσίασης επιστημονικών δεδομένων, αναλύσεων, θεωρητικών μελετών και διδακτικών εφαρμογών σχετικών με την ΕξΑΕ στο σχολείο.

Με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθούν οι ποικίλες πτυχές και δυνατότητες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, αλλά και οι προβληματισμοί που αναδύονται από την εφαρμογή της στο σχολείο, ιδιαίτερα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Η τηλε-διημερίδα θα διεξαχθεί μέσω του παγκόσμιου ιστού (www) σε αίθουσα τηλεδιάσκεψης και παράλληλα θα μεταδίδεται απευθείας (streaming)

από το YouTube
[https://www.youtube.com/user/webinarspe1920] και
μέσω Facebook [https://facebook.com/pekesexae2020]

Πληροφορίες: https://pekesexae2020.pdekritis.gr/

https://blogs.sch.gr/pekesde

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης

Οργανωτικός Συντονιστής

ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας

Δείτε επίσης

Ζαχαράκη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγής προαγωγικών εξετάσεων
Οδηγίες σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Πλήρες υλικό από ΠΕΚΕΣ Στερεάς
Ευχαριστήρια επιστολή ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας προς εκπαιδευτικούς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση