Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης: Ιδρύθηκαν 67 για απόφοιτους ΕΠΑΛ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης: Εχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 33 από 67 Διετή Προγράμματα και εκκρεμεί η δημοσίευση των υπολοίπων 34.

Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης: Ιδρύθηκαν 67 για απόφοιτους ΕΠΑΛ

 

Εχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 33 από 67 Διετή Προγράμματα και εκκρεμεί η δημοσίευση των υπολοίπων 34.

Με την έκδοση των ΦΕΚ ολοκληρώνεται  η ίδρυση 67 Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων, στην οποία επισημαίνεται πως και για τα 67 Διετή Προγράμματα Σπουδών που έχουν υποβληθεί από τα Πανεπιστήμια έχει εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση, ώστε αυτά να λειτουργήσουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει πως οι σπουδές στα Διετή Προγράμματα είναι δωρεάν και απευθύνονται αποκλειστικά σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ, στους οποίους θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων επιπέδου 5.

Επί του θέματος ο Υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου:

  • Χαρακτήρισε αυτή την μεταρρύθμιση στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, εμβληματική.
  • Τόνισε πως από τον Οκτώβριο οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στα Διετή Προγράμματα Σπουδών, τα οποία ιδρύονται μέσα στα Πανεπιστήμια και την ευθύνη των οποίων θα έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.
  • Επισήμανε πως πρόκειται περί προγραμμάτων και ειδικοτήτων που έχουν άμεση σύνδεση με την παραγωγική ανασυγκρότηση σε περιφερειακό επίπεδο.
  • Ανέφερε πως αποτελούν το νέο υπόδειγμα ανάπτυξης που αυτή η Κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει μετά την έξοδο από τα μνημόνια.
  • Και κάλεσε τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ να αδράξουν την ευκαιρία διαμορφώνοντας οι ίδιοι το δικό τους μέλλον.

Δείτε την Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων

Δείτε ακόμη:

Αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων: Καθορισμός διαδικασίας | ΦΕΚ

Εγγραφές ΕΠΑΛ: Αύξηση σε σχέση με πέρυσι

Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση: Ορίσθηκαν για εφαρμογή 27 νέοι Δήμοι

Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ: Οδηγίες και κατευθύνσεις για ίδρυση και λειτουργία ΤΥ – ΖΕΠ

Υποτροφίες ΙΚΥ: 3.771 προπτυχιακές υποτροφίες για το 2018-19

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση