Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διευκρινίσεις για υποψήφιους διευθυντές σχολικών μονάδων μέλη ΕΕΠ και εκπαιδευτικούς ΚΕΔΑΣΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διευκρινίσεις για υποψήφιους διευθυντές σχολικών μονάδων μέλη ΕΕΠ και εκπαιδευτικούς ΚΕΔΑΣΥ – Εγγραφο του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ κου Αλέξανδρου Κόπτση.

Διευκρινίσεις για υποψήφιους διευθυντές σχολικών μονάδων

Σε διευκρινίσεις  – υπ. αριθμ.πρωτ. Φ.361.22 /10/160275/ Ε3/23-12-2022 έγγραφο – προέβη το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, δια του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ κου Αλέξανδρου Κόπτση, σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) και τα μέλη Προσωπικού (Ε.Ε.Π) καθώς και τους εκπαιδευτικούς με οργανική θέση σε ΚΕΔΑΣΥ, που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέση Δ/ντη Σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με το διευκρινιστικό έγγραφο:

Α) Τα μέλη Ε.Ε.Π. δύνανται να θέσουν υποψηφιότητα για μία Δ/νση Εκπ/σης είτε της Α/θμιας είτε της Β/θμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρ. 6 και εξειδικεύονται στην περ. δ) του άρθρου 31 του ν.4823/2021 (Α΄136).

Β) Οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση σε αδιαβάθμητο φορέα εκπαίδευσης (ήτοι φορέα εκπαίδευσης που δεν ανήκει στην Α/θμια ή Β/θμια εκπ/ση όπως τα Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.) θεωρείται ότι ανήκουν στην βαθμίδα εκπαίδευσης της τελευταίας οργανικής θέσης που κατείχαν πριν υπαχθούν σε θέση αδιαβάθμητου φορέα και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μόνο για τις Δ/νσεις Εκπ/σης αυτής της βαθμίδας.

__________________________

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Για το ΕΕΠ όπου διδακτική υπηρεσία νοείται η παροχή υποστηρικτικού έργου

Υπενθυμίζουμε πως σχετικά με τους υποψηφίους για Διευθυντές σχολικών μονάδων μέλη Ε.Ε.Π, σύμφωνα με την παράγραφο 2, του άρθρου 4 , του νόμου 4823/21, όπου τίθεται ως προϋπόθεση η συμπλήρωση ορισμένου χρόνου διδακτικής υπηρεσίας, νοείται η παροχή υποστηρικτικού έργου. Αρα στην πλατφόρμα αιτήσεων υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων συμπληρώνουν το πεδίο της διδακτικής υπηρεσίας.

Ακολουθεί το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.)»

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας από εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π) που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέση Δ/ντη Σχολικής μονάδας και Ε.Κ., σας γνωρίζουμε ότι:

Α) Τα μέλη Ε.Ε.Π. (άρθρο 4, παρ 1.γ του ν. 4823/2021) δύνανται να θέσουν υποψηφιότητα για μία Δ/νση Εκπ/σης είτε της Α/θμιας είτε της Β/θμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρ. 6 και εξειδικεύονται στην περ. δ) του άρθρου 31 του ν.4823/2021 (Α΄136).

Β) Οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση σε αδιαβάθμητο φορέα εκπαίδευσης (ήτοι φορέα εκπαίδευσης που δεν ανήκει στην Α/θμια ή Β/θμια εκπ/ση όπως τα Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.) θεωρείται ότι ανήκουν στην βαθμίδα εκπαίδευσης της τελευταίας οργανικής θέσης που κατείχαν πριν υπαχθούν σε θέση αδιαβάθμητου φορέα και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μόνο για τις Δ/νσεις Εκπ/σης αυτής της βαθμίδας.

Δείτε σε μορφή pdf το έγγραφο ΕΔΩ 

Δείτε επίσης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων με επιλογή Διευθυντών Προτύπων και πειραματικών Σχολείων

Διευκρινίσεις για επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων από το Υπουργείο Παιδείας 

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης Διευθυντών από ΥΠΑΙΘ: Προϋπηρεσία-Μεταφόρτωση αρχείων-Yπηρετήσεις εκτός Α/θμιας & Β/θμιας

Επιλογή διευθυντών σχολείων-οδηγίες αιτήσεων: Πως συμπληρώνεται η αίτηση και κατατίθενται τα δικαιολογητικά

Ανακοινοποίηση Πρόσκλησης αιτήσεων Διευθυντών Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων 

Πριν φύγετε

ΟΛΜΕ: Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτσης για τις μονιμοποιήσεις και για νέες προσλήψεις το νέο έτος

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση