Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διευθυντές για έναρξη νέας σχολικής χρονιάς: Αναγκαία η μετατροπή του σχολείου από γνωσιοκεντρικό σε ανθρωποκεντρικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διευθυντές για έναρξη νέας σχολικής χρονιάς: Αναγκαία η μετατροπή του σχολείου από γνωσιοκεντρικό σε ανθρωποκεντρικό – Το μήνυμα της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

Διευθυντές για έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Ανακοίνωση κοινοποίησε το  ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, με την οποία καλεί τις Δ/ντριες και τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία  με τους Συλλόγους Διδασκόντων, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν(κτηριακές υποδομές, υποχρηματοδότηση, εκπαιδευτικά κενά, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κ.ά.), να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, προς όφελος όλων των μαθητών/τριών, και ιδίως εκείνων που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε.

Κομοτηνής 14 -115 26 Αθήνα  – www.panenosi.gr – panenosi@gmail.com –

ΠΛΗΡ.: Κουντούρης Τηλέμαχος 6939415171 Μακεδών Νικόλαος 6972093097

Αθήνα, 03-09-2023

Αρ. Πρωτ.: 17

«Μήνυμα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, εύχεται ολόψυχα σε όλα τα μέλη τής εκπαιδευτικής κοινότητας καλή, δημιουργική και ομαλή σχολική χρονιά με υγεία.

Καλούμε τις Δ/ντριες και τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία  με τους Συλλόγους Διδασκόντων, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν(κτηριακές υποδομές, υποχρηματοδότηση, εκπαιδευτικά κενά, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κ.ά.), να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, προς όφελος όλων των μαθητών/τριών, και ιδίως εκείνων που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

Στις σύγχρονες συνθήκες  οι σχολικές μονάδες δεν χρειάζονται Διευθυντές που θα είναι απλοί διεκπεραιωτές των καθημερινών διοικητικών και γραμματειακών καθηκόντων, αλλά Διευθυντές ηγέτες, εμψυχωτές και πρωτεργάτες των αλλαγών και καινοτομιών, με στόχο ένα αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο δημόσιο σχολείο.

Ένα  σχολείο  που η μετατροπή του από γνωσιοκεντρικό σε ανθρωποκεντρικό, είναι αναγκαία όσο ποτέ. Ένα  σχολείο  που θα μαθαίνει το παιδί πώς να μαθαίνει, για να μπορεί να επιβιώνει στην ούτως ή άλλως ανταγωνιστική κοινωνία που ζούμε, αλλά ταυτόχρονα θα στοχεύει στη διαμόρφωση του ηθικού και κοινωνικού ανθρώπου, με την πλατιά έννοια των όρων, με ένα αξιακό σύστημα διαφορετικό από το σημερινό. Η ανάγνωση, η γραφή κ.τ.ό., τότε μόνο έχουν αξία όταν συμβάλλουν στο  να γίνουν τα παιδιά μας  καλύτεροι άνθρωποι.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             H Γεν. Γραμματέας

Τηλέμαχος Κουντούρης         Παρασκευή Κουτσαντώνη

Δείτε επίσης

Λειτουργία Δημοτικών 2023-24: Ολη η νομοθεσία για την οργάνωση του σχολείου και το εκπ/κό έργο 

Λειτουργία Νηπιαγωγείων 2023-24: Ολη η νομοθεσία για την οργάνωση του σχολείου και το εκπ/κό έργο 

Οι Οδηγοί των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ με κατευθύνσεις-Υποδείγματα Συμβάσεων-Δελτίο Απογραφής αναπληρωτή-Λογότυπα κ.α. 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση