Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διευθυντή Πρωτοβάθμιας καταγγέλλει η ΠΟΣΥΠ για ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διευθυντή Πρωτοβάθμιας καταγγέλλει η ΠΟΣΥΠ για ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά – Καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να ελέγξει τον Διευθυντή.

Διευθυντή Πρωτοβάθμιας καταγγέλλει η ΠΟΣΥΠ

Για ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά καταγγέλλει τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ).

Η ΠΟΣΥΠ αναφέρει ότι ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής έχει επιδοθεί εντός της Υπηρεσίας του σε ένα πογκρόμ στοχοποίησης, κατηγοριοποίησης και  διαχωρισμού των υπαλλήλων του, δημιουργώντας ο ίδιος ένα έκρυθμο και νοσηρό κλίμα, πάντα με την μόνιμη επωδό του προς πάσα κατεύθυνση ότι «εγώ είμαι ο Διευθυντής και ότι λέω θα γίνει».

Στα πλαίσια αυτά επισημαίνει η ΠΟΣΥΠ, ο Δ/ντής έχει ως όραμα του την εκδίωξη όλων των διοικητικών υπαλλήλων και την αντικατάσταση τους από αποσπασμένους και διατεθειμένους εκπαιδευτικούς, ώστε αυτοί να  στηρίζονται υπηρεσιακά στην εύνοια και στις εισηγήσεις του και να αποτελούν διαχειρίσιμο και σιωπηλό προσωπικό.

Τέλος η ΠΟΣΥΠ καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να ελέγξει τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές πόρρω απέχουν από την χρηστή διοίκηση, την δεοντολογία, και τον κώδικα ηθικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς στο Δημόσιο.

Ακολουθεί το έγγραφο της ΠΟΣΥΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776 email: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 05-07-2024

Αρ. Πρωτ. 47

ΠΡΟΣ :   Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Πιερρακάκη – Γ. Γραμματέα ΥΠΑΙΘΑ, κ. Ι. Κατσαρό

ΚΟΙΝ.:     Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζ. Μακρή – Διευθυντή ΔΠΕ Αν. Αττικής  –  Μέλη μας

Ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ,

Η ΠΟΣΥΠ εφεξής θα καταγγέλλει δημόσια και επώνυμα τις ανάρμοστες και αλαζονικές συμπεριφορές των Διευθυντών Εκπαίδευσης, διότι η μέχρι σήμερα αδιαφορία και ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές, τις οποίες έχουμε διαχρονικά  καταγγείλει  στην Πολιτική Ηγεσία, έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα ατιμωρησίας και συγκάλυψης.

Έτσι, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής έχει επιδοθεί εντός της Υπηρεσίας του σε ένα πογκρόμ στοχοποίησης, κατηγοριοποίησης και  διαχωρισμού των υπαλλήλων του, δημιουργώντας ο ίδιος ένα έκρυθμο και νοσηρό κλίμα, πάντα με την μόνιμη επωδό του προς πάσα κατεύθυνση ότι «εγώ είμαι ο Διευθυντής και ότι λέω θα γίνει» οπότε αποφασίζει χωρίς να ρωτάει  ή να συνεργάζεται με τους Προϊσταμένους των Τμημάτων (μετακινεί αυθαίρετα προσωπικό και αναθέτει μόνος του καθήκοντα παρακάμπτοντας τους Προϊστάμενους), αυτενεργεί χωρίς να υπολογίζει την υπηρεσιακή δομή και τις αρμοδιότητες που πηγάζουν από αυτή και στο τέλος της ημέρας επιρρίπτει τις ευθύνες για τις δικές του επιλογές στα Τμήματα και στους υπαλλήλους τους (όλα αυτά αποδεικνύονται από έγγραφα και ενυπόγραφες αναφορές υπαλλήλων που έχουν σταλεί στην ΠΟΣΥΠ).

Το χειρότερο δε όλων είναι ότι έχει στοχοποιήσει διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν δέχονται τον τρόπο αυτό διοίκησης του και συνεπώς αφού προσπαθούν να διαφυλάξουν την θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Διεύθυνσης, αυτομάτως τίθενται απέναντι του, σύμφωνα με την λογική του ¨ενός ανδρός αρχή¨. Έτσι πριν λίγο διάστημα ανάγκασε σε παραίτηση και σε αποχώρηση από την Υπηρεσία την Προϊσταμένη του Τμήματος Α΄ Διοικητικού, ενώ εδώ και μία εβδομάδα εξωθεί και προτρέπει σε παραίτηση τον Αν. Προϊστάμενο του Τμήματος.

Έχοντας προκρίνει ως τρόπο άσκησης διοίκησης την επικοινωνία του με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης του μέσω viber, παρακινεί τους μόνιμους υπαλλήλους σε απομάκρυνση, διότι  όπως λέει ¨αν δεν μπορούν να προσφέρουν έργο και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους … παρακαλώ να με συναντήσουν και εγώ θα διευκολύνω την απομάκρυνση τους από την ΔΙΠΕ Αν. Αττικής….¨ προφανώς έχει ως όραμα του την εκδίωξη όλων των διοικητικών υπαλλήλων και την αντικατάσταση τους από αποσπασμένους και διατεθειμένους εκπαιδευτικούς, ώστε αυτοί να  στηρίζονται υπηρεσιακά στην εύνοια και στις εισηγήσεις του και να αποτελούν διαχειρίσιμο και σιωπηλό προσωπικό.

Ρωτάμε, όμως τι είδους συνάντηση θα είναι αυτή για την οποία παρακαλάει και τι είδους διευκόλυνση θα κάνει;

Ρωτάμε επίσης, μήπως γι αυτόν τον λόγο ο Διευθυντής ΔΠΕ Αν. Αττικής είχε στην Διεύθυνση του «παρκαρισμένους» και φέτος δεκάδες εκπαιδευτικούς με Ολική Διάθεση;

Ρωτάμε το γνώριζε αυτό η ΠΔΕ Αττικής και ο Γ. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ ο οποίος υποτίθεται ότι έκανε και έλεγχο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης;

Ρωτάμε γι αυτούς τους  εκπαιδευτικούς έχουν προσληφθεί αναπληρωτές στις ειδικότητες τους και αν ναι πόσοι και πόσο κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο, καταγγέλλοντας  δε ότι 2 εξ αυτών σύμφωνα με το πλάνο διοίκησης του Διευθυντή Αν. Αττικής παρείχαν το διοικητικά απαιτητικό έργο του τηλεφωνητή,  το…. πάρτυ είναι εδώ!

               Το ακόμη δε πιο εξοργιστικό της διοικητικής πρακτικής του, είναι η υπόδειξη του πάλι με επικοινωνία του μέσω μηνύματος, σε μόνιμο υπάλληλο ¨Καλό είναι να μην ξανάρθεις στο Γραφείο¨ λες και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποτελεί προσωπική του επιχείρηση και ο ίδιος μπορεί να διώχνει τους εργαζόμενους της.

Βέβαια αυτές οι αλαζονικές, κατακριτέες και κολάσιμες διοικητικές πρακτικές του δεν θα μπορούσαν να μην συνοδεύονταν από τις εντάσεις και τις  φωνές, τις υποτιμητικές και προσβλητικές αναφορές του στους υπαλλήλους, τις βρισιές ακόμη και στα ¨Θεία¨, την απρόκλητη άσκηση ψυχολογικής βίας και εκφοβισμού των υπαλλήλων.

κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ,

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε να ελέγξετε σύμφωνα με τις αρμοδιότητες σας τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές πόρρω απέχουν από την χρηστή διοίκηση, την δεοντολογία, και τον κώδικα ηθικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς στο Δημόσιο, διότι η διαμόρφωση ενός ηθικού και ακέραιου εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημόσιας διοίκησης. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες και απαντήσεις σας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ  ΦΩΤΙΑΔΗΣ       ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Δείτε επίσης

Αποσπάσεις διοικητικού προσωπικού στο ΙΕΠ τετραετούς διάρκειας: Αιτήσεις έως 10.07.2024 

Καταγγελίες συμβάσεων αναπληρωτών για ενδοοικογενειακή βία, ανάρμοστη συμπεριφορά, άσκηση καθηκόντων αμελώς και ατελώς 

Υπηρεσία Συντονισμού του Υπουργείου Παιδείας: Μεταφέρονται αρμοδιότητες με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση