Διοικούσα Επιτροπή Ωνάσειων Σχολείων: Πρόεδρος η Καθηγήτρια του ΕΜΠ Σοφία Λαμπροπούλου – Η θητεία των μελών της ΔΕΔΗΜΩΣ είναι τετραετής.
Διοικούσα Επιτροπή Ωνάσειων Σχολείων
Δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση – ΦΕΚ ΥΟΔΔ 103/14-2-2025 – συγκρότησης της Διοικούσας Επιτροπής των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων (Δ.Ε.ΔΗΜ.Ω.Σ.).
Η ΔΕΔΗΜΩΣ είναι η εννεαμελής επιτροπή η οποία θα αναλάβει:
α) την οργάνωση των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων στα πρώτα τους βήματα
β) να προωθήσει τις συνεργασίες μεταξύ των σχολικών μονάδων του δικτύου, την ανάπτυξη δράσεων και συνεργασιών των σχολείων με κοινωνικούς, ερευνητικούς φορείς με το ΙΕΠ και ΑΕΙ
γ) να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς του δικτύου προς την κατεύθυνση της επαγγελματικής ανάπτυξης και κυρίως να χαράξει εκείνες τις κατευθύνσεις που θα επιτρέψουν στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία να προσφέρουν δωρεάν Δημόσια Παιδεία υψηλής ποιότητας μέσα από την καλλιέργεια βέλτιστων εκπαιδευτικών μεθόδων, πρακτικών και εργαλείων με απώτερο στόχο τη διάχυσή τους σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Σύμφωνα με τη συγκρότηση και τον ορισμό μελών της Διοικούσας Επιτροπής Δημοσίων Ωνασείων Σχολείων, η Λαμπροπούλου Σοφία, Kαθηγήτρια της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή της τον Δουκίδη Γεώργιο, Καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε το ΦΕΚ ΥΟΔΔ 103/14-2-2025
Η θητεία των μελών της Δ.Ε.ΔΗΜ.Ω.Σ. είναι τετραετής και δύναται να ανανεώνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Η Δ.Ε.ΔΗΜ.Ω.Σ, ασκεί τις αρμοδιότητες της παρ. 1 της ενότητας Β’ του άρθρου 2 του Παραρτήματος Α του ν. 5174/2025 (Α’ 12).
Στα μέλη της Δ.Ε.ΔΗΜ.Ω.Σ., στη γραμματέα και στην αναπληρώτριά της καθώς και στο προσωπικό διοικητικής υποστήριξης, αν υπάρχει τέτοιο, καταβάλλεται αποζημίωση, ανά συνεδρίαση, κατά παρέκκλιση του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) και η σχετική δαπάνη βαρύνει το Ίδρυμα, σύμφωνα με την παρ. 4 της Ενότητας Β’ του άρθρου 2 του Παραρτήματος Α’ του ν. 5174/2025.
Δείτε σχετικά
Εναρξη λειτουργίας 12 Ωνασείων Σχολείων (ΔΗΜΩΣ) από το σχολικό έτος 2025-26 | Απόφαση
Νόμος 5174/2025-Ωνάσεια Σχολεία: Στο ΦΕΚ Α 12/30-1-2025 η κύρωση της σύμβασης
Παρουσίαση των 22 Δημόσιων Ωνασείων Σχολείων: Πίνακας με τα σχολεία και video
Πριν φύγετε
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/diikousa-epitropi-onaseion-scholeion-proedros-i-kathgitria-tou-emp-sofia-lampropoulou/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.