Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δίκαιη Κατανομή Θέσεων για την Πληροφορική στην Εκπαίδευση ζητούν εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δίκαιη Κατανομή Θέσεων για την Πληροφορική στην Εκπαίδευση ζητούν με επιστολή τους προς το Υπουργό ΠΑΙΘΑ κο Κυριάκο Πιερρακάκη εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86.

Δίκαιη Κατανομή Θέσεων για την Πληροφορική

Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86 ενόψει των επικείμενων μόνιμων διορισμών απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό ΠΑΙΘΑ κο Κ. Πιερρακάκη με τίτλο «Δίκαιη Κατανομή Θέσεων για την Πληροφορική στην Εκπαίδευση», με την οποία ζητούν δίκαιη κατανομή των νέων οργανικών θέσεων, ώστε να γίνει εφικτή η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ακολουθεί η επιστολή

«Δίκαιη Κατανομή Θέσεων για την Πληροφορική στην Εκπαίδευση»

Προς:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

κο. Κυριάκο Πιερρακάκη

Θέμα:  «Επιτακτική Ανάγκη Κάλυψης Αναγκών και Δημιουργίας Νέων Οργανικών Θέσεων – Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86».

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ύστερα από την ανακοίνωση των επικείμενων διορισμών, ως εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επιτακτική ανάγκη κάλυψης των αναγκών και τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων στην ειδικότητά μας.

Παραθέτουμε στοιχεία από τα προηγούμενα χρόνια τα οποία καταδεικνύουν το πρόβλημα στον κλάδο μας.

Από το 2019 πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, πράγμα το οποίο ήταν απαραίτητο και αναγκαίο.

Από αυτούς:

  • Τον Αύγουστο του 2021 διορίστηκαν 11.700 στην Γενική Εκπαίδευση, εκ των οποίων μόνο 162 Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86 σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή μόλις το 1,38% επί των συνολικών διορισμών. Τη χρονιά εκείνη προσλήφθηκαν 1388 αναπληρωτές της ειδικότητας για να καλύψουν τις ανάγκες των κενών. Ενώ στην Ε.Α.Ε. μόλις 51.
  • Τον Αύγουστο του 2022 διορίστηκαν 8.586 στην Γενική Εκπαίδευση, εκ των οποίων μόνο 73 Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86 σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή μόλις το 0,85% επί των συνολικών διορισμών. Ενώ στην Ε.Α.Ε. μόλις 41.
  • Τον Μάιο του 2023 διορίστηκαν 3.772 στην Γενική Εκπαίδευση, εκ των οποίων μόνο 70 Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86 σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή μόλις το 1,85% επί των συνολικών διορισμών. Στην Ε.Α.Ε. μόλις 6. Ενώ μέχρι το τέλος του σχολικού έτους είχαν προσληφθεί πάνω από 1900 αναπληρωτές της ειδικότητας για να καλύψουν τις μέχρι τότε ανάγκες.

Θα επιθυμούσαμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν σας τα παραπάνω δεδομένα κατά την δίκαιη κατανομή των νέων οργανικών θέσεων, ώστε να γίνει εφικτή η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων. Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση,

Πρωτοβουλία των κάτωθι:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ86

Δείτε επίσης

Νηπιαγωγοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής: Ζητούν νέες οργανικές και 3.000 μόνιμους διορισμούς 

ΣΑΦ για διαγωνισμό ΑΣΕΠ και κατανομή διορισμών: Zητά τον άμεσο διορισμό ικανού αριθμού Φιλολόγων 

Δίκαιη κατανομή διορισμών, κάλυψη των υφιστάμενων οργανικών και σύσταση νέων ζητούν οι Φιλόλογοι 

Την πραγματοποίηση των εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας αναμένει η ΠΕΝΑΦΑ – Παραθέτει στοιχεία και 2 ερωτήματα 

Ενημέρωση για νέες οργανικές εκπαιδευτικών και ΕΕΠ/ΕΒΠ-αριθμό διορισμών-νομοσχέδια Υπ. Παιδείας 

52.500 οι αναπληρωτές το 2023-24: Η Ζ. Μακρή για Παράλληλη-Τ.Ε-Διορισμούς-Ενταξ. Εκπ/ση | Παράθεση στοιχείων 

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Εγγραφή σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων ΙΕΠ: 3η Ενεργοποίηση Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση