Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δικαιολογητικά για επίδομα ανεργίας αναπληρωτών για την αίτηση στον ΟΕΑΔ-ΔΥΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δικαιολογητικά για επίδομα ανεργίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ- Ενημερωτικό σημείωμα του εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 Μάνου Καρπετάκη – Δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων λέει η ΔΥΠΑ.

Δικαιολογητικά για επίδομα ανεργίας

Οι αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ για το επίδομα ανεργίας καθώς και για την έκδοση κάρτας ανεργίας, προβαίνουν στην ηλεκτρονική έκδοση δελτίου ανεργίας και ακολούθως προβαίνουν στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για το επίδομα τακτικής ανεργίας, με τη λήξη των συμβάσεών τους στα τέλη Ιουνίου, στον ΟΑΕΔΔΥΠΑ.

Σχετικά με την κατάθεση των δικαιολογητικών τα οποία χρειάζονται για την υποβολή αίτησης στον ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ από τους αναπληρωτές, ο εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 Μάνος Καρπετάκης κοινοποίησε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις ΔΥΠΑ

Βέβαια η ΔΥΠΑ έχει κοινοποιήσει τις παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις, σύμφωνα με τις οποίες “Δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων. Όλα τα απαιτούμενα στοιχεία εγγραφής εξακριβώνονται μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης από τους αρμόδιους φορείς. Μόνο για όσους συναλλασσομένους ανήκουν στην ειδική κατηγορία ΑμεΑ απαιτείται η επισύναψης γνωμάτευσης ΚΕΠΑ ή απόφασης που έχει εκδοθεί πριν από την 01/09/2011 από τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές του πρώην ΙΚΑ, εφόσον ισχύει εφόρου ζωής και αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας”.

Είμαι άνεργος. Πώς μπορώ να γραφτώ στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ; (να βγάλω κάρτα ανεργίας;)

Η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ είναι δυνατή με δύο τρόπους:

1. Ηλεκτρονικά μέσω των e – υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (από 30/03/2020)

2. Αυτοπροσώπως σε Υπηρεσία ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, η εγγραφή στο μητρώο ανέργων με αυτοπρόσωπη παρουσία γίνεται μόνο κατόπιν καθορισμένου ραντεβού. Στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://auth.oaed.gr/rendezvous.aspx

Θέλω να εγγραφώ ηλεκτρονικά. Τι πρέπει να κάνω;

Για εγγραφείτε στο μητρώο ανέργων ηλεκτρονικά πρέπει να κάνετε είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με κωδικούς TAXIS net ή με κωδικούς (κλειδάριθμο) ΟΑΕΔ εφόσον έχετε παραλάβει στο παρελθόν. Μετά τη είσοδο στις e-υπηρεσίες του ΟΑΕΔ επιλέγετε την “Έκδοση Δελτίου Ανεργίας” και συμπληρώνετε τα προβλεπόμενα πεδία εγγραφής ανέργου (βλ. Οδηγίες)

Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την ηλεκτρονική μου εγγραφή στο μητρώο ανέργων;

Δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων. Όλα τα απαιτούμενα στοιχεία εγγραφής εξακριβώνονται μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης από τους αρμόδιους φορείς. Μόνο για όσους συναλλασσομένους ανήκουν στην ειδική κατηγορία ΑμεΑ απαιτείται η επισύναψης γνωμάτευσης ΚΕΠΑ ή απόφασης που έχει εκδοθεί πριν από την 01/09/2011 από τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές του πρώην ΙΚΑ, εφόσον ισχύει εφόρου ζωής και αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας.

Το Ενημερωτικό του εκπαιδευτικού

Τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να επισυνάψουν (σκαναρισμένα) οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την αίτηση του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ).

1. Το έντυπο «βεβαίωση εργοδότη» το οποίο συμπληρώνει ο εργοδότης και φαίνονται τα ένσημα του τελευταίου τριμήνου πριν από την λήξη της σύμβασης εργασίας Το έντυπο αυτό πρέπει να έχει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή από τον εργοδότη.

2. Οικογενειακό βιβλιάριο ασθένειας, εφόσον υπάρχουν προστατευόμενα μέλη στην οικογένεια του αιτούντος, για του δοθεί η σχετική προσαύξηση. Σε περίπτωση που τα παιδιά είναι ασφαλισμένα στον ασφαλιστικό φορέα του άλλου γονέα, χρειάζεται βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα του άλλου γονέα ότι είναι ασφαλισμένα σε αυτόν.

3. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της Εφορίας (φετινό ή περσινό).

4. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

5. Αποδεικτικό τη; διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου (π χ λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ. ΕΥΔΑΠ).

6. Φωτοτυπία του λογαριασμού τραπέζης (IBAN), στον οποίο να φαίνεται πρώτος δικαιούχος ο αιτών.

7. Το έντυπο Ε7 Βεβαίωση- δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου θα το αναζητήσει αυτεπάγγελτα ο ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ), οπότε δεν χρειάζεται να το προσκομίσετε

• Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρέπει να επιλέξουν το Κ11Α2 της μόνιμης κατοικίας τους και όχι το KΠΑ2 πού αντιστοιχεί στην διεύθυνση της εργασίας τους. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα τακτικής ανεργίας είναι 60 ημέρες από την ήμερα της απόλυσης και η επιδότηση αρχίζει από την 7η ήμερα εάν η εγγραφή γίνει μέσα στις πρώτες 7 ημέρες. Εάν η αίτηση υποβληθεί μετά τις 7 ημέρες τότε η επιδότηση ξεκινάει από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Η πρώτη παρουσία στα καταστήματα του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) γίνεται μετά τους 2 πρώτους μήνες.

ΚΑΡΠΕΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ- ΠΕ70

Δείτε σχετικά

Αναπληρωτές-επίδομα ανεργίας: Πως γίνεται η αίτηση-ποια δικαιολογητικά χρειάζονται 

Δείτε επίσης

Μη ληφθείσα άδεια αναπληρωτή: Τι ισχύει με την αποζημίωση και πως υπολογίζεται-Από τι εξαρτάται το τελικό ποσό 

Αδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Αναλυτικός οδηγός Υπ. Παιδείας-Ποιες δικαιούνται-Νομοθετικό πλαίσιο 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Πριν φύγετε

Μόνιμοι διορισμοί ειδικής 2023: Αναλυτικά τα βήματα από εδώ και πέρα, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση