Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δικαιολογητικά μόνιμου διορισμού: Ορκωμοσία-ανάληψη υπηρ.-τοποθέτηση-μισθοδοσία-ασφάλιση νεοδιόριστου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δικαιολογητικά μόνιμου διορισμού: Τι ισχύει για την ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας, την τοποθέτηση, τη μισθοδοσία, την ασφάλιση και τις άδειες του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Δικαιολογητικά μόνιμου διορισμού

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των διορισθέντων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στη γενική εκπαίδευση για το 2023, έχουμε να περιμένουμε τα εξής:

 • Τον κωδικό εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΑΔ) για καθένα νεοδιοριζόμενο.
 • Την έκδοση ΦΕΚ με τα ονόματα των διορισθέντων. Μετά τη δημοσίευση της απόφασης μόνιμων διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) θα ακολουθήσει ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘ, με την οποία θα ενημερωθούν οι διοριζόμενοι για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για Ορκωμοσία και Ανάληψη υπηρεσίας.
 • Την Ανάληψη υπηρεσίας-Ορκωμοσία των νεοδιορισθέντων
 • Την προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιορισθέντων.

Οι διοριζόμενοι θα πληροφορηθούν για την αναγγελία διορισμού τους, μέσω της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου την οποία έχουν δηλώσει στον ΟΠΣΥΔ, με προσωπικό μήνυμα.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για Μόνιμο Διορισμό
 1. Φωτοαντίγραφα βεβαιώσεων προϋπηρεσίας (στις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται εκτός της εκπαιδευτικής και προϋπηρεσίες συναφείς με τον κλάδο απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα).
 2. Φωτοαντίγραφο πτυχίου.
 3. Φωτοαντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
 4. Έγγραφο που να αναγράφεται το ΑΦΜ του υποψηφίου.
 5. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
 6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (και για τους έγγαμους που δεν έχουν τέκνα).
 7. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α για τους άρρενες υποψηφίους.
 8. Βεβαίωση από παθολόγο (δημοσίου φορέα ή ιδιώτη), όπου θα βεβαιώνεται η καταλληλότητα του υποψηφίου για άσκηση διδακτικών καθηκόντων.
 9. Βεβαίωση από ψυχίατρο (δημοσίου φορέα ή ιδιώτη), όπου θα βεβαιώνεται η καταλληλότητα του υποψηφίου για άσκηση διδακτικών καθηκόντων.
 10. Υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρωθεί από τον υποψήφιο στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης που θα παρουσιαστεί.

Δείτε αναλυτικά τον Οδηγό νεοδιόριστων: Η διαδικασία μετά την ανακοίνωση ονομάτων-Δικαιολ/κά-Ορκωμοσία-Τοποθέτηση-Μισθός-Αδειες 

_______________________________________

Διορισθέντες: Για πόσα χρόνια αποκλείονται από νέο διορισμό ή πρόσληψη

Για πόσα χρόνια αποκλείονται από νέο διορισμό ή πρόσληψη, ανεξαρτήτως του αν έχουν αναλάβει ή αναλαμβάνουν υπηρεσία ή όχι οι διορισθέντες.

 Δείτε αναλυτικά εδώ

Δείτε σχετικά: Κυρώσεις διορισμών – αποκλεισμός 3 ετών όσων δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται – Αρθρο 58 –ΦΕΚ A 12 – 24.01.2020/Νόμος 4653/2020 

Δείτε ακόμη

Δυσπρόσιτα: Κατάταξη σχολείων σε κατηγορίες-Επιπλέον μοριοδότηση εκπαιδευτικών 

Νεοδιόριστοι-Μονάδες Συνθηκών Διαβίωσης: Ρυθμίσεις στο άρθρο 372 του νόμου 4957/2022

Ασφάλιση ΙΚΑ ή δημόσιο-νεοδιόριστοι: Συμφέρει να γίνει η αλλαγή; – Οι προϋποθέσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση