Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δικαίωμα μετάθεσης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο κατοικίας τους-Στη Βουλή επιστολή της Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δικαίωμα μετάθεσης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο κατοικίας τους-Αναφορά στη Βουλή επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας από τη Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κας Σ. Ασημακοπούλου.

Ως Αναφορά κατατέθηκε στη Βουλή επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, η οποία ζητά να κατοχυρωθεί το δικαίωμα μετάθεσης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με θαλασσαιμία στον τόπο κατοικίας τους.

Την Αναφορά κατέθεσε – και αιτείται απάντησης – η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κα Σ. Ασημακοπούλου.

Δείτε την Αναφορά

Αθήνα, 17/01/2022

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: “Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας ζητά να κατοχυρωθεί το δικαίωμα μετάθεσης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με θαλασσαιμία στον τόπο κατοικίας τους”

Κυρία Υπουργέ,

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας με επιστολή της τονίζει ότι στην εγκύκλιο που αναρτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2021 σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως διαπίστωσαν εκπρόσωποί της, δεν δίνεται το δικαίωμα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που είναι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης στον τόπο κατοικίας τους.

Οι ως άνω πάσχοντες,

είναι απαραίτητο να εργάζονται στην περιοχή που βρίσκεται και η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του νοσοκομείου τους, καθώς, σε αυτήν παρακολουθούνται από τους θεράποντες ιατρούς τους και σε αυτή μεταγγίζονται κάθε 15 μέρες, οπότε, οποιαδήποτε μακρινή υπηρεσιακή τοποθέτησή τους θα επιδεινώσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία τους.

Ζητούν οι εν λόγω οι πάσχοντες,

ως εκ τούτου, άμεση επίλυση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και αφού λάβετε υπόψη σας την επισυναπτόμενη στην παρούσα, ως άνω, επιστολή, σας παρακαλώ να την εξετάσετε και να αποφανθείτε σχετικά.

_________________

Επισυνάπτεται: Η σχετική επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 25/11/2021 – Αρ. Πρωτ.: 087

ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κ. Μητσοτάκη. – Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κ. Τασούλα Τον Πρόεδρο της Κ Ο Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστερός, κ. Α. Τσίπρα. Τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Κ.Κ.Ε., κ. Δ. Κουτσουμπά. – Τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Ελληνική Λύση, κ Κ Βελόπουλο. Τον Πρόεδρο της Κ Ο Μέρα 25 κ. Γ Βαρουφάκη.

Θέμα: «Άμεση λύση στο δικαίωμα μετάθεσης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο κατοικίας τους».

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, Αξιότιμοι Κύριοι Πρόεδροι,

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας ιδρύθηκε το 1991, είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ο Δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας των πασχόντων από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία).

Έχει ως μέλη τους 25 Συλλόγους Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου της χώρας μας κι εκπροσωπεί τους 5 000 πάσχοντες και τις οικογένειές τους. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θαλασσαιμίας (Τ Ι F ), και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Με την παρούσα επιστολή

απευθυνόμαστε σε εσάς, καθώς στην εγκύκλιο που αναρτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2021 σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαπιστώσαμε μετά λύπης ότι δεν δίνεται το δικαίωμα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που είναι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης στον τόπο κατοικίας τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δ.Ν., είναι απαραίτητο να εργάζονται στη περιοχή που βρίσκεται και η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου τους, καθώς σε αυτή παρακολουθούνται από τους θεράποντες ιατρούς και σε αυτή μεταγγίζονται κάθε 15 μέρες.

Το να εργάζονται σε μία περιοχή, στην οποία πολλές φορές δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και Δ Ν, καταλαβαίνετε ότι θα επιδεινώσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία τους και θα τους υποβάλει στη μέγιστη ταλαιπωρία λόγω της απολύτως απαραίτητης απόστασης που πρέπει να καλύψουν για την τακτική μετακίνηση τους στη Μ.Μ.Α. και στην οποία μεταγγίζονται όλα τα χρόνια της ζωής τους.

Κατόπιν λοιπόν των παραπάνω

και δεδομένου ότι το να υπηρετήσουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί Θαλασσαιμικοί πάσχοντες δύο χρόνια σε οργανική θέση μακριά από το τόπο κατοικίας τους, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην υγεία τους και στον ήδη επιβαρυμένο ψυχισμό τους, ζητάμε από σας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες μετά την ανάρτηση της συγκεκριμένης εγκυκλίου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε σε αναμονή για τις ενέργειές σας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΒΑΡΝΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΒΑΝΟΣ

Δείτε επίσης
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση