Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

“Δικαιώματα του παιδιού και σχολείο”: Η επιμορφωτική εκδήλωση της ΠΔΕ Αττικής σε video

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Δικαιώματα του παιδιού και σχολείο”: Η διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση της ΠΔΕ Αττικής σε video – Η αποτίμηση της εκδήλωσης από τον Περιφερειακό Διευθυντή  Εκπαίδευσης Αττικής κο Γεώργιο Κόσυβα.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 η διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Αττικής με θέμα “Δικαιώματα του παιδιού και σχολείο“.

Ακολούθως μπορείτε να δείτε την εκδήλωση της ΠΔΕ Αττικής σε video, καθώς και την αποτίμησή της από τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης Αττικής κο Γεώργιο Κόσυβα.

Η αποτίμηση της εκδήλωσης από τον ΠΔΕ Αττικής κο Γ. Κόσυβα
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ: “ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ”

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, διοργάνωσε διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση, με θέμα: «Δικαιώματα του παιδιού και σχολείο», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρες 17:30-21:00.

Την παρακολούθησαν στελέχη εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, γονείς, κηδεμόνες και κυρίως σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και τους εφήβους.

Η επιμορφωτική διαδικτυακή μας εκδήλωση αποσκοπεί στη διερεύνηση των δικαιωμάτων των μαθητριών και μαθητών, την ενθάρρυνση της δημοκρατικής συμμετοχής τους στη σχολική καθημερινότητα, αλλά και της αλληλένδετης ιδιότητας του ενεργού πολίτη στον κοινωνικό τους περίγυρο.

Το σχολείο ως κοινότητα καλείται με τη δύναμη της γνώσης, του πολιτισμού και της εκ του σύνεγγυς διδασκαλίας να προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο ευδοκιμούν η χαρά της βιωματικής μάθησης, η κριτική σκέψη και η δημιουργία κανόνων κοινής ζωής που συναποδέχονται όλοι.

Καλούμαστε να διδάξουμε στη νέα γενιά την αλληλεγγύη και την προάσπιση του έμπρακτου σεβασμού προς κάθε άλλον άνθρωπο και τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματά του για τη διαμόρφωση ενός δικαιότερου κόσμου.

Το μάθημα που πήραμε από την πανδημία είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον και όλοι όλους. Η τηλεσυνάντησή μας επιδιώκει την επικοινωνία και τον διάλογο, υποστηρίζει τα μέλη της σχολικής κοινότητας και δίνει βήμα έκφρασης στα παιδιά και τους εφήβους.

Φιλοδοξεί να αποτελέσει αφορμή αναστοχασμού της εκπαιδευτικής πράξης και να συγκομίσει γόνιμες προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να καλλιεργούνται δικαιώματα και υποχρεώσεις στο σύγχρονο σχολείο. Θερμές ευχαριστίες προς τους εισηγητές και τις εισηγήτριες, σε όλους τους συμμετέχοντες και όλες τις συμμετέχουσες, στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς.

Συγχαρητήρια στην Ειρήνη και τον Βασίλη, μαθητές από το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης για τη ελεύθερη έκφραση τον προτάσεών τους και τη θαυμάσια παρουσία τους στη διαδικτυακή επιμορφωτική μας εκδήλωση.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη διαδικτυακή εκδήλωση στο video
Δείτε σχετικά

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Εκδήλωση ΠΔΕ Αττικής: Δικαιώματα του παιδιού και σχολείο-Τρίτη 22.03.2022 

Δείτε επίσης

Εκδήλωση-Democracy Here Democracy Now: Εκστρατεία για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας 

Ειδική φυσική αγωγή-ΑμεΑ: Δωρεάν προγράμματα εκγύμνασης και κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες 

Προσβασιμότητα-Καταγραφή σχολικών κτιρίων-αποκεντρωμένων δομών ΥΠΑΙΘ σε ψηφιακή πλατφόρμα 

ΦΕΚ: Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023 

Κεραμέως για άνοιγμα πινάκων EAE-Πότε θα δοθεί το voucher των 200 €-Τι θα γίνει με τα self test 

Ελληνική Pisa-επιτροπή εξετάσεων: Για την προετοιμασία εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα μαθητών Στ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου

Υπηρεσίες διερμηνείας σε σχολεία σε περισσότερες από 20 γλώσσες: ΥΠΑΙΘ-ΜΕΤΑδραση-Unicef 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση