Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δηλώσεις Φίλη για αποτελέσματα Πανελλαδικών 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Δηλώσεις Φίλη για αποτελέσματα Πανελλαδικών 2021: “Σεβασμό στους κόπους και στην αγωνία των παιδιών της πανδημίας”.
Δηλώσεις Φίλη για αποτελέσματα Πανελλαδικών
Ερωτηθείς με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, ο  Νίκος Φίλης Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:
“Ο ΣΥΡΙΖΑ τούτη την ώρα στέκεται πλάι στα παιδιά που κρατούν στα χέρια τους τη βαθμολογία και αναμετρώνται με τις επιλογές τους. Κατανοεί τα συναισθήματα, τη χαρά αλλά και την απογοήτευση.
Την αγωνία και τα ερωτήματα, ειδικά εκείνων που βρίσκονται στο μεταίχμιο και προβληματίζονται ενόψει της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού.
Λυπούμαστε και ζητάμε συγνώμη από τα παιδιά αυτά, ως μέρος κι εμείς της οργανωμένης Πολιτείας.
Δεν στηρίχτηκαν όσο έπρεπε οι μαθητές της περσινής Β΄και της φετινής Γ΄Λυκείου,
που η πανδημία τους τράβηξε κυριολεκτικά το χαλί κάτω από τα πόδια. Που τους στέρησε το σχολείο τους, τους φίλους, τις δραστηριότητες, τους έρωτές τους. Που τους απομόνωσε και τους διπλοκλείδωσε στα σπίτια τους.
Αρκετά από αυτά τα παιδιά είδαν μέλη των οικογενειών τους, συγγενείς και φίλους να φεύγουν από τη ζωή ή να υποφέρουν στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία. Βίωσαν την ανεργία ή την δραστική οικονομική υποβάθμιση των γονιών τους.
Έζησαν τη βία και την καταστολή στις διεκδικήσεις τους, στην πλατεία και στο δρόμο που έβγαιναν να πάρουν μια ανάσα.
Είναι τα παιδιά της πανδημίας.
Άξιζαν μια άλλη αντιμετώπιση και δυστυχώς δεν την είχαν, με ευθύνη μιας κυβέρνησης που δεν τα σεβάστηκε. Που μετέτρεψε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό και τα lockdown στην κοινωνία και στην εκπαίδευση, σε εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων και ιογενούς μετάλλαξης του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Που τα τιμώρησε με την “Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής”
ώστε ό,τι κι αν έγραφαν να είναι σε ένα μεγάλο μέρος τους καταδικασμένα να βρουν την πόρτα των  Πανεπιστημίων κλειστή: αριθμητικά, ίσως και στο 1/3, σε σχέση με τις θέσεις που ανακοινώθηκαν… Ένα πρόσθετο εμπόδιο δηλαδή, σε σχέση με τους υποψήφιους των προηγούμενων χρόνων.
Την πλήρη εικόνα θα την έχουμε
όταν το υπουργείο εκδώσει τα στατιστικά και κυρίως τις βάσεις εισαγωγής ανά τμήμα.
Εκεί θα πάρουμε μια γερή γεύση της «σφαγής» που οργάνωσε η ΝΔ με το νέο εξεταστικό σύστημα σε βάρος των παιδιών της πανδημίας.
Προς το παρόν επιφυλάσσομαι, αλλά οι υπολογισμοί ειδικών δείχνουν απολύτως τεκμηριωμένοι. Δυστυχώς, όποιες κι αν είναι οι βαθμολογίες που πήραν σήμερα τα παιδιά, 25.000 έως 30.000 περισσότερα φέτος σε σχέση με πέρυσι θα αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια.
Αυτό πρέπει να αποτραπεί.
Ο στοιχειώδης σεβασμός στα βάσανα, στους κόπους και στις αγωνίες αυτών των παιδιών απαιτεί να μη μείνει ούτε μία θέση κενή από τις 77.415 που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι διατίθενται  στα Πανεπιστήμια.
Αντίθετα από τον κ. Μητσοτάκη, η δική μας θέση είναι ότι φέτος ειδικά, 77.415 παιδιά δικαιούνται, πρέπει και μπορούν να περάσουν στα δημόσια Πανεπιστήμια”. 

Δείτε σχετικά

 Δηλώσεις Κεραμέως για αποτελέσματα Πανελλαδικών 2021
Δηλώσεις Κεφαλίδου για τα αποτελέσματα Πανελλαδικών 2021
Βαθμολογίες Πανελλαδικών 2021: ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Πλήθος υποψηφίων
Αποτελέσματα πανελλαδικών με sms: Καθορισμός της διαδικασίας σε ΦΕΚ
Εισαγωγή αλλοδαπών-αλλογενών στην Τριτοβάθμια 2021: Υποβολή αίτησης-μηχανογραφικού

Δείτε επίσης

Εγκύκλιος στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2020-2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Βασίλης Βούγιας

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση