Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δηλώσεις προτίμησης τοποθετήσεων εκπαιδευτικών: Να αρθούν οι περιορισμοί-Ανακοίνωση ΑΔΗΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δηλώσεις προτίμησης τοποθετήσεων εκπαιδευτικών: Να αρθούν οι περιορισμοί-Ανακοίνωση των Ακηδεμόνευτων Δημοκρατών Καθηγητών Λάρισας (ΑΔΗΚ). 

Ανακοίνωση που αφορά στην άρση του περιορισμού του αριθμού των σχολείων που έχουν δικαίωμα να αναγράψουν στην δήλωση προτίμησης οι εκπαιδευτικοί που έχουν μετατεθεί ή έχουν κάνει αίτηση για βελτίωσης ή αίτηση για οριστική τοποθέτηση  κοινοποίησαν οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας (ΑΔΗΚ).

Οι ΑΔΗΚ καλούν την ηγεσία του Υπουργείου  Παιδείας να προβεί στην τροποποίηση του Π.Δ. 100/97 στο άρθρο 13 παρ. 7, που αφορά στον αριθμό των σχολείων  που έχουν δικαίωμα να αναγράψουν στην δήλωση προτίμησης οι εκπαιδευτικοί που έχουν μετατεθεί ή έχουν κάνει αίτηση για βελτίωση ή αίτηση για οριστική τοποθέτηση και να δώσει την δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν το σύνολο των σχολείων της περιοχής μετάθεσης τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση
Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας
 Άρση του περιορισμού των δηλώσεων προτίμησης στις τοποθετήσεις

Αγαπητές Συναδέλφισσες, Αγαπητοί Συνάδελφοι

Γνωρίζετε ότι, ήδη έχουν ανακοινωθεί οι μεταθέσεις των συναδέλφων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (έχουν μετατεθεί 30 εκπαιδευτικοί) και έχει ολοκληρωθεί  η διαδικασία των αιτήσεων για βελτίωση και οριστική τοποθέτηση 496 συναδέλφων.

Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν μετατεθεί και όσοι έχουν καταθέσει αίτηση για βελτίωση και οριστική τοποθέτηση θα κληθούν από το ΠΥΣΔΕ Λάρισας, να καταθέσουν δήλωση προτίμησης σχολείων. Σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 7 του ΠΔ 100/97 στη δήλωση αυτή μπορούν να αναγραφούν κατά σειρά προτίμησης μέχρι είκοσι (20) σχολικές μονάδες του Νομού.

Στην ΔΔΕ Λάρισας, όταν υπήρχαν τέσσερις περιοχές μετάθεσης (Α-Β-Γ-Δ) ήταν απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει αυτός ο περιορισμός  του αριθμού των σχολείων, διότι κάλυπτε σχεδόν το σύνολο των σχολείων της περιοχής μετάθεσης. Επιπλέον δεν υπήρχε η απαιτούμενη μηχανοργάνωση για την καλύτερη επεξεργασία των αιτήσεων  και αντικειμενική  τοποθέτηση των εκπαιδευτικών.

Σήμερα που όλος ο Νομός Λάρισας αποτελεί μία περιοχή μετάθεσης , θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και να δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους να αναγραφούν κατά σειρά προτίμησης το σύνολο των σχολείων του Νομού. Άλλωστε η επεξεργασία των δηλώσεων προτίμησης γίνεται ηλεκτρονικά και έτσι δεν θα υπάρξει επιπλέον φόρτος εργασίας  για το ΠΥΣΔΕ και τις διοικητικές υπηρεσίες της ΔΔΕ που θα ασχοληθούν.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου  Παιδείας, να προβεί άμεσα, στην τροποποίηση του Π.Δ. 100/97 στο άρθρο 13 παρ. 7, που αφορά τον αριθμό των σχολείων  που έχουν δικαίωμα να αναγράψουν στην δήλωση προτίμησης οι εκπαιδευτικοί που έχουν μετατεθεί ή έχουν κάνει αίτηση για βελτίωση ή αίτηση για οριστική τοποθέτηση και να δώσει την δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν το σύνολο των σχολείων της περιοχής μετάθεσης τους.

Λάρισα, 27-03-2022

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δείτε επίσης

Κεραμέως για νέους διορισμούς και Πίνακες Ειδικής Αγωγής, νομοσχέδιο ΑΕΙ, Σαϊντού Καμαρά 

Η Ειδική Αγωγή στη Βουλή: Κενά-διορισμοί-ίδρυση ειδικών σχολείων-χρηματοδότηση-κτιριακό-μεταφορές 

Χορήγηση 20 υποτροφιών από το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό 

ΦΕΚ: Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ-Διαδικασία υλοποίησης Προγράμματος-Επιλογή-Μητρώο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση