Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δηλώσεις Τζούφη: H κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα τη δημόσια υγεία και παιδεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δηλώσεις Τζούφη: H κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα τη δημόσια υγεία και παιδεία – Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων παραχώρησε η Βουλευτής Ιωαννίνων και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώσεις Τζούφη

Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων παραχώρησε η Βουλευτής Ιωαννίνων και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη.

Αναφορικά με την εκπαιδευτική διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι:

“Παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ψηφιακών εργαλείων, τα οποία ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς”,

προσθέτοντας πως:

“O ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις εκκρεμείς προσλήψεις και να προχωρήσει στην πρόσληψη των μόνιμων εκπαιδευτικών, ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά και έγκαιρα”.

Σημείωσε επίσης πως:
 • “Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις εκκρεμείς προσλήψεις και να προχωρήσει στην πρόσληψη των μόνιμων εκπαιδευτικών, ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά και έγκαιρα”.
 • “Οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή δεν έχουν ολοκληρωθεί, με το Υπουργείο Παιδείας να αδυνατεί να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο ανακοινώνει”.
Ειδική αναφορά έκανε
Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου
 • “Καλούμαστε να τους στηρίξουμε, με αποφάσεις και ενέργειες που διασφαλίζουν την επιτυχή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων’.
Για το Παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ
 • Εχει σκοπό την ενημέρωση, το συντονισμό και τη δράση για θέματα εκπαίδευσης που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού.
 • Στη σελίδα του Παρατηρητηρίου υπάρχουν εκπαιδευτικά και ερευνητικά νέα, ανακοινώσεις συλλογικών οργάνων, θέσεις και προτάσεις βελτίωσης επιμέρους ζητημάτων, μελέτες και άρθρα γνώμης καθώς και πλατφόρμα για υποβολή προτάσεων και ανταποκρίσεων από την «πρώτη γραμμή».
Τέλος η Βουλευτής αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού
 • Ο Απρίλιος είναι ο κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρας μας.
 • Πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του υγειονομικού προσωπικού και να προχωρήσουν οι μόνιμες προσλήψεις.
 • Η μάχη δίνεται στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο. Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει την επιδότηση των ιδιωτικών κλινικών με 30 εκατομμύρια.
 • Αν τα χρήματα αυτά είχαν διατεθεί στο ΕΣΥ και τα Πανεπιστήμια, θα μπορούσαμε σήμερα να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα με πολύ λιγότερο κόστος.
 • Το Πανεπιστημίο Ιωαννίνων προχώρησε στη δημιουργία και λειτουργία αξιόπιστου εργαστηρίου για την ανίχνευση του κορονοϊού.
 • Παρόμοιες προτάσεις έχουν κάνει και άλλα Πανεπιστήμια, δίχως ανταπόκριση από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς.

 Δείτε επίσης

Κεραμέως για σχολεία: Προετοιμασμένοι για παράταση αναστολής λειτουργίας και μετά το Πάσχα
Οδηγίες σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Πλήρες υλικό από ΠΕΚΕΣ Στερεάς
 Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από ΚΕΣΥ-ΕΔΕΑΥ | Εγκύκλιος
Ειδικά σχολεία-ΕΕΠ: Εγκύκλιος για εξ αποστάσεως συμβουλευτική και υποστήριξη
Κορονοϊός-άνθρωποι με πρόβλημα όρασης: Μην πλησιάζετε σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων | video
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση