Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δηλώσεις Ζέτας Μακρή: Τα κλειστά λόγω σεισμού σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε με τηλεκπαίδευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δηλώσεις Ζέτας Μακρή: Τα κλειστά λόγω σεισμού σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε με τηλεκπαίδευση-Στο ωρολόγιο πρόγραμμα η πρόληψη και η προστασία από τις φυσικές καταστροφές.

Δηλώσεις Ζέτας Μακρή

“Από την καινούργια σχολική χρονιά έχει ήδη αποφασισθεί ότι θα είναι στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων μεταξύ άλλων και η πρόληψη και η προστασία από τις φυσικές καταστροφές”

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζ. Μακρή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η κα Μακρή όπως τόνισε

θέλησε να έχει η ίδια πρωτογενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τα θέμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις σχολικές μονάδες της πληγείσας περιοχής.

Επιπροσθέτως η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

επισήμανε πως τα σχολεία αυτών των περιοχών τα οποία θα παραμείνουν κλειστά ύστερα από εισηγήσεις των Διευθυντών των σχολικών μονάδων προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αναφορικά με το σχολείο του Δαμασίου,

στο οποίο δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητών κατά την διάρκεια του σεισμού, παρά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών, η κα Μακρή ευχαρίστησε τον Διευθυντή του σχολείου υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα πως το εν λόγω σχολείο είχε λάβει διάκριση σε διαγωνισμό.

Να υπενθυμίσουμε πως

σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων κλειστά θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, δημόσιες και ιδιωτικές, από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021.

Ομοίως θα παραμείνουν κλειστοί και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων.

Δείτε το σχετικό video

 

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Νέες περιοχές στο “βαθύ κόκκινο” έως και 16.03.2021-Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία
Βάνα Παπαευαγγέλου: Tα μικρά παιδιά έχουν πια ιδρυματοποιηθεί μέσα στο σπίτι, αγκαλιά με το τάμπλετ
Υφυπουργός Μακρή-παράταση σχολικού έτους: Λιγότερο από μήνα-Δεν περικόπτονται οι διακοπές Πάσχα
Πανελλαδικές 2021: Οδηγίες ΥΠΑΙΘ για τις αιτήσεις αποφοίτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-Δικαιολογητικά-8 έως 19.03

Δείτε ακόμη

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Προγραμματισμός απεργιακών κινητοποιήσεων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου από 04.03.2021
 Νόμος 4780/2021: Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας-Εθνικές Επιτροπές Δικαιωμάτων Ανθρώπου-Βιοηθικής & Τεχνοηθικής
Ορισμός Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: Eλάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση