Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δήλωση αποχώρησης από τη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας του αιρετού Βαγγέλη (Άκη) Λουκά σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δήλωση αποχώρησης από τη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας του αιρετού Βαγγέλη (Άκη) Λουκά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάταξη του άρθρου 123 του νόμου 4763/2020 για τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Δήλωση αποχώρησης

48ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ του Αιρετού του ΑΠΥΣΔΕ ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βαγγέλη (Άκη) Λουκά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην χθεσινή 35η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζοντας την διαμαρτυρία μου για την απαράδεκτη διάταξη του άρθρου 123, του νόμου 4763 για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει την αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους, με διορισμό στη θέση των αιρετών, Διευθυντών σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών που έχουν τουλάχιστον 15 έτη εκπαιδευτική  προϋπηρεσία .

Για το ζήτημα αυτό κατέθεσα  την ακόλουθη δήλωση:
Δήλωση αποχώρησης
ΔΗΛΩΣΗ  ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών πέτυχε μια μεγάλη νίκη ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών στις «ηλεκτρονικές» εκλογές των αιρετών αντιπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που έγιναν στις 7 Νοεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί δώσαμε την αποστομωτική μας απάντηση στις εκλογές παρωδία με τη συνολική ΑΠΟΧΗ που κυμαίνεται πάνω από 93% παρά την κινητοποίηση του Κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, τα «Εντέλλεσθε» της Γενικής  Γραμματέως, τον καιροσκοπισμό συγκεκριμένων παρατάξεων και υποψηφίων που κρυφά ή φανερά καλούσαν τους συναδέλφους να τους ψηφίσουν, αλλά και τον φόβο και τον αυταρχισμό σε βάρος των εκπαιδευτικών!

Ο κλάδος απονομιμοποίησε

με την τεράστια αποχή το φιάσκο των εκλογών και δεν αναγνωρίζει τους όποιους «εκλεγμένους» από την εκλογική αυτή παρωδία! Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μέσω των Ομοσπονδιών της (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ) ζήτησε όλο αυτό το διάστημα την παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις του συνέρχεσθαι και του απρόσκοπτα και δημοκρατικά συνδιαλέγεσθαι!

Δυστυχώς η κ. Κεραμέως

με  τη γνωστή τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και με το άρθρο 123 του Νόμου για την ΕΕΚ, προχωρά στην αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο!

Η διάταξη προβλέπει την αντικατάσταση των αιρετών εκπροσώπων από Διευθυντές σχολικών μονάδων ή από εκπαιδευτικούς που έχουν τουλάχιστον 15 έτη εκπαιδευτική  προϋπηρεσία!

 Ο «δικαιωμένος»

για τις ηλεκτρονικές εκλογές Κ. Μητσοτάκης και η Υπουργός Παιδείας με χουντικού τύπου λογικές και πρακτικές προχωρούν σε καταπάτηση όλων των δημοκρατικών θεσμών και κατακτήσεων με την κατάργηση των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

Πρόκειται για μια ακραία επίθεση αποκλειστικά και μόνο εκδικητικού χαρακτήρα, πρωτοφανή και αταίριαστη σε κάθε πολιτικό λειτουργό οποιασδήποτε παράταξης, που υποδηλώνει πολλά για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Είναι κομμάτι της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης όπως τη βλέπουμε να ξεδιπλώνεται καθημερινά μέσω της υπονόμευσης των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας και των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

  Για πρώτη φορά,

μετά την επαναφορά τους μεταπολιτευτικά, δεν θα συμμετέχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια!

Συγκροτεί απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ), μόνο με διορισμένους! Η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η διαφάνεια, η αμεροληψία, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση τελείωσε .

Προμηνύεται 

επιστροφή στις μαύρες εποχές και στα σκοτάδια της συναλλαγής και του ρουσφετιού, των πολιτικών πιέσεων και της πελατειακής αντίληψης!

Η κυβέρνηση ξεπέρασε τον πολιτικό εαυτό της. Έγινε σκιά μιας δημοκρατικής παράταξης που απώλεσε κάθε αρχή και αξία. Με την εργαλειοποίηση της Πανδημίας νομοθετεί ό,τι πιο αντιεκπαιδευτικό, αντεργατικό, αντικοινωνικό και απάνθρωπο!

Αψευδής μάρτυρας ο νόμος 4763  για την ΕΕΚ που διαλύει τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Γνωρίζουν πολύ καλά

ότι το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που εφαρμόζουν και η ανάλγητη πολιτική τους θα οδηγήσει στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνίας και γι’ αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να αμβλύνουν και να κάμψουν τις αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, που επί μήνες αντιστέκεται σθεναρά και χαλάει την ακριβοπληρωμένη εικόνα της κυβέρνησης!

  Η εκπαιδευτική κοινότητα

με την τεράστια παρακαταθήκη της αποχής του 93% στις εκλογές παρωδία της 7ης Νοεμβρίου, θα στείλει ξανά το ηχηρό μήνυμα προάσπισης του θεσμού του αιρετού, των δημοκρατικών διαδικασιών, της ελεύθερης έκφρασης και της αντίστασης απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πετύχει τους στόχους του!

  Οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας!

Περήφανοι και ανυπόταχτοι θα υψώνουμε το ανάστημά μας οραματιζόμενοι μια καλύτερη κοινωνία με ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα, και ένα δημόσιο σχολείο που να χωρά όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση!

Δηλώνω την αποχώρησή μου

από τη σημερινή (21-12-2020) συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας ως εκδήλωση διαμαρτυρίας!

Σας εύχομαι καλές γιορτές, καλή χρονιά με υγεία ,δύναμη και αισιοδοξία

Με εκτίμηση

Βαγγέλης  ( Άκης)  Λουκάς

Αιρετό τακτικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΚΥΣΔΕ

6974320189-69495652018

loukasevangelos@gmail.com

Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων ΣΥΝΕΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    22-12-2020

Δείτε επίσης

Νόμος 4763/2020-Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και ΔΒΜ-ΦΕΚ A 254-21.12.2020
Συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει το άρθρο 123 του νόμου 4763/2020
Δήλωση αιρετών ΣΥΝΕΚ στο ΚΥΣΔΕ: Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας τους μετά τις εκλογές
 Συνεδρίαση ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας 35η: Δευτέρα 21.12.2020-Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση