Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δήλωση Φίλη-απεργία εκπαιδευτικών: H μαζική συμμετοχή θα είναι η απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δήλωση Φίλη-απεργία εκπαιδευτικών: H μαζική συμμετοχή θα είναι η πρέπουσα απάντηση στην αντιεκπαιδευτική, προκλητική και ανιστόρητη κυβερνητική πολιτική.

Δήλωση για την απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 με κυρίαρχα αιτήματα την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών και του νόμου 4808/2021 για τα εργασιακά και το δικαίωμα στην απεργία, κοινοποίησε ο κος Νίκος Φίλης, Τομεάρχης Παιδείας, Βουλευτή Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως Υπουργός Παιδείας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει πως
η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της Δευτέρας, θα είναι η πρέπουσα απάντηση “στην αντιεκπαιδευτική, προκλητική και ανιστόρητη κυβερνητική πολιτική”.

________________

Η Δήλωση του Νίκου Φίλη, Τομεάρχη Παιδείας και Βουλευτή Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Μια κυβέρνηση απομονωμένη από τον εκπαιδευτικό κόσμο και σε καταφανή αδυναμία να πείσει για την ορθότητα των επιλογών της, καταφεύγει στα Δικαστήρια και στην ωμή καταστολή, χρησιμοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που η ίδια έχει θεσπίσει.
Και ειδικά τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, που η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα καταργήσει.
Οι εκπαιδευτικοί μας με τους αγώνες τους
για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης δίνουν σε όλη την κοινωνία μαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Τα τεράστια ποσοστά συμμετοχής έχουν πανικοβάλει την κυβέρνηση και ενώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.
Τους αγώνες αυτούς δεν θα σταματήσουν ούτε οι δικαστικές διώξεις, ούτε η αστυνομική βία.
Ταυτόχρονα, η υπουργός Παιδείας
προβάλλει τον επικίνδυνο και βγαλμένο από σκοτεινές εποχές ισχυρισμό, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργούν, αρκεί η απεργία τους «να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων».
Πρόκειται για ακραία προκλητική και αντιδημοκρατική δήλωση, αντάξια μιας υπουργού μιας κυβέρνησης-θερμοκήπιο ακροδεξιών αντιλήψεων και πρακτικών.
Μετά από δύο αιώνες αγώνων των εργαζομένων
για καλύτερη ζωή και καλύτερες συνθήκες εργασίας, που δόθηκαν και κερδήθηκαν ανατρέποντας νόμους και ρυθμίσεις κυβερνήσεων, η υπουργός Παιδείας έρχεται να πει ότι οι απεργίες δεν πρέπει να στρέφονται κατά… νόμων της κυβέρνησής της! Τι ήθη, τι καιροί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!
Μετά από αυτές τις προκλήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ,
γίνεται φανερό ότι για μια ακόμη φορά στην ιστορία του, το εκπαιδευτικό κίνημα αγωνίζεται όχι απλώς για τα δίκαια αιτήματα του, αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία.
Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της Δευτέρας,
θα είναι η πρέπουσα απάντηση στην αντιεκπαιδευτική, προκλητική και ανιστόρητη κυβερνητική πολιτική.
Η ψευδεπίγραφη αξιολόγηση
που είναι το κρίσιμο βήμα για τον διαχωρισμό, την υποχρηματοδότηση και το κλείσιμο σχολείων, τη θεσμοθέτηση των ανισοτήτων και τη συνολική υποβάθμιση του δικαιώματος στη μόρφωση, δεν θα περάσει.

Δείτε επίσης

Απεργία εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021: Συγκέντρωση στις 11:00 στο Εφετείο Αθηνών
Επιστολή ΔΟΕ προς γονείς για ένα σχολείο ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν
ΑΔΕΔΥ: Κανονικά η 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021-Τα ΜΜΕ να αναπαράγουν σωστά την είδηση
ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας: Κανονικά πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ τη Δευτέρα 11.10.2021
ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας-Απεργία 11.10.2021
Αξιολόγηση-έφεση απόφασης Πρωτοδικείου για απεργία αποχή: Εκδικάζεται τη Δευτέρα 11.10.021
Παράνομη και καταχρηστική η απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε από το Δικαστήριο

Πριν φύγετε

Συζήτηση στη Βουλή-Δευτέρα 11.10.2021: Κενά Παράλληλης Στήριξης-Γεγονότα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Εξετάσεις Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης
 Εγγραφο: ΚΕΔΑΣΥ-προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας 520.234,56 €
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση