Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δήλωση για το ΕΑΠ και τη νέα Διοικούσα Επιτροπή, του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κου Ο. Ζώρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δήλωση για το ΕΑΠ και τη νέα Διοικούσα Επιτροπή, του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης και απελθόντα Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κου Οδυσσέα Ζώρα.

Δήλωση για το ΕΑΠ

Με αφορμή την έκδοση της ΚΥΑ για την ανασυγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης και απελθών Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κος Οδυσσέας Ζώρας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από της αναλήψεως των καθηκόντων της το Σεπτέμβριο του 2019, διέγραψε μια ανοδική πορεία η οποία συνίστατο ανάμεσα σε άλλα και στα εξής σημαντικά:

α) Στη συνεχώς αυξανόμενη εγγραφή φοιτητών,

β) Στον εξορθολογισμό των οικονομικών και της διαχείρισης του Ιδρύματος,

γ) Στην πρωτόγνωρη  ακαδημαϊκή και ερευνητική ανάπτυξη,

δ) Στη μέγιστη και αποτελεσματική  αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (πρώην Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων),

ε) Στην ανάπτυξη νέων υποδομών και ερευνητικών εργαστηρίων,

στ) Στην ίδρυση, την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των  προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων  σπουδών του Ιδρύματος,

ζ) Στην  ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του Ιδρύματος με τη συνεργασία και τις συνέργειες με άλλα Α.Ε.Ι. της ημεδαπής και της αλλοδαπής και τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων αλλά  και τη διεθνή προβολή του Ιδρύματος μέσα από τις υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις του

η) Στην οριστική   επίλυση του εργασιακού προβλήματος των υπαλλήλων του Ιδρύματος έπειτα από τις παλινωδίες δεκαετιών.

θ) Στην οριστικοποίηση των διαδικασιών της αυτονόμησης του Ιδρύματος διασφαλίζοντας τη θεσμική του θωράκιση για την επόμενη μεγάλη ημέρα του έπειτα από είκοσι πέντε (25) χρόνια λειτουργίας, και την παράδοση στα μέλη της πανεπιστημιακής του κοινότητας ενός Ιδρύματος προφανώς  όχι μόνο των άλλων Α.Ε.Ι. της Χώρας αλλά και των Ανοικτών Πανεπιστημίων  της Ευρώπης.

Σε αυτή την όχι εύκολη διαδρομή η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι υπηρεσίες του Υπουργείου,  υπήρξαν μοναδικοί αρωγοί και υποστηρικτές των δράσεων και των στόχων της Διοικούσας Επιτροπής.

Για τους λόγους αυτούς  ως απελθών Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής αλλά και υπό τη νέα μου ιδιότητα, αισθάνομαι την ανάγκη να  ευχαριστήσω ειλικρινά και θερμά τους συναδέλφους και συνοδοιπόρους στη Διοικούσα Επιτροπή με τους οποίους μοιραστήκαμε το κοινό όραμα για την ανάπτυξη και το μέλλον του Ιδρύματος, και όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους και τα στελέχη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για τη συνεχή και αφειδώλευτη προσφορά τους σε αυτό.

Παράλληλα με συγκίνηση αλλά και χαρά επιθυμώ να ευχηθώ στο νέο Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής και στα νέα μέλη της υγεία και δύναμη στα καθήκοντά τους, εκφράζοντας συγχρόνως τη βεβαιότητα ότι θα το οδηγήσουν μέσα από ήρεμες  θάλασσες στα  υπήνεμα λιμάνια της ακαδημαϊκότητας που του αξίζουν.

Δείτε επίσης

Πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας σε Μεταπτυχιακό του ΕΑΠ 

Θέματα διοικητικής λειτουργίας ΑΕΙ: Διευκρινιστική Εγκύκλιος σχετικά με την εφαρμογή του ν. 4957/2022 

Οργάνωση και λειτουργία Μεταπτυχιακών: Οδηγίες και εξειδίκευση διατάξεων του ν. 4957/2022 | Εγκύκλιος 

Νόμος 4986/2022 με διατάξεις για επιμόρφωση εκπ/κών, ΕΕΠ-ΕΒΠ-Πανεπιστήμια-Αποσπάσεις μελών ΔΕΠ-Κτηριολογικά 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση