Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δήλωση Κεφαλίδου για τα επεισόδια στο ΕΜΠ στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δήλωση Κεφαλίδου για τα επεισόδια στο ΕΜΠ τη 10η Ιανουαρίου 2023 στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών – ΣΕΜΦΕ.

Δήλωση Κεφαλίδου για τα επεισόδια στο ΕΜΠ

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια της 10ης Ιανουαρίου 2023 στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών – ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, όπου ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ελάχιστοι σπουδαστές της Σχολής, εμπόδισαν τον Καθηγητή και Κοσμήτορα της Σχολής να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο μάθημα, εξαναγκάζοντάς τον σε αποχώρηση από την Αίθουσα Διδασκαλίας, η κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, παρά τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να επαναφέρει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στη θέση που αξίζει να έχει κάθε σύγχρονο ΑΕΙ. Η απειλητική και υβριστική συμπεριφορά μεμονωμένων ομάδων αντιμετωπίζεται από την προσήλωση και το σθένος της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας εμμένει να αυτοθαυμάζεται, με εξαγγελίες για ειδικό σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας, που όταν χρειάζεται, απουσιάζει και όταν η παρουσία του είναι εντελώς περιττή και επιζήμια, θα αναλώνεται σε επίδειξη ισχύος.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αφού βρίσκει χρόνο για προεκλογικές επισκέψεις και εξαγγελίες, ας ασχοληθεί και με τα προβλήματα που η ασυλλόγιστη νομοθέτησή του επέτεινε.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής:

  • καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ανάρμοστες και βίαιες συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται
  • βρίσκεται στο πλευρό της ακαδημαϊκής κοινότητας
  • στηρίζει το δύσκολο έργο των πανεπιστημιακών δασκάλων και
  • καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.”.
Δείτε επίσης

Χαρά Κεφαλίδου για μαθητές Γαύδου: “Γιατί το αυτονόητο στην Ελλάδα χρειάζεται παρέμβαση Πρωθυπουργού;” 

Μακρή-νέοι διορισμοί: Θα ξεκινήσουν αλλά δεν θα ολοκληρωθούν γιατί είναι εκλογική χρονιά 

Αύξηση ΦΠΑ σε διαγνωστικά τεστ self test, rapid test και PCR από 1η.1.2023 | Εγκύκλιος 

Εγγραφο αστυνομίας προς εκπαιδευτικούς με οδηγίες για περιστατικά βίας-Ενδεχόμενο ποινικών διώξεων και σε εκπ/κούς

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση