Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δήλωση Πέτσα: 11 Ιανουαρίου 2021 θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δήλωση Πέτσα: 11 Ιανουαρίου 2021 θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων-Διευκολύνονται οι ειδικοί με την αυστηροποίηση του lockdown.

Δήλωση Πέτσα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε πως στις 11 Ιανουαρίου 2021 θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι με την απόφαση για αυστηροποίηση του lockdown για μία εβδομάδα διευκολύνονται οι ειδικοί επί του θέματος, καθώς θα γνωρίζουν ότι η επιδημιολογική κατάσταση θα είναι βελτιωμένη.

Δείτε
Σχέδιο επαναλειτουργίας σχολείων: Εκτεταμένα τεστ σε μαθητές-εκπ/κούς-Το παρουσίασε η Ν. Κεραμέως στην επιτροπή

Επιπροσθέτως δήλωσε πως όσες δραστηριότητες ανεστάλησαν έως τις 11 Ιανουαρίου 2021 θα επανέλθουν αμέσως μετά.

Υπενθυμίζουμε πως εχθές Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 σε έκτακτη ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως από Κυριακή 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2021 σταματάει η παράδοση εκτός, η λειτουργία κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, βιβλιοπωλείων, ΚΤΕΟ.

Επανέρχεται δε η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9 έως 5 το πρωί.

Η αυστηροποίηση των μέτρων γίνεται, όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, “ώστε να ξαναγυρίσουμε, σταδιακά, σε μια μορφή κανονικότητας. Και, πρώτα από όλα, να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία”.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

_______________________

Σύψας-κορονοϊός: Φόβος για τεράστια διασπορά στις γιορτές, ιδίως στην Αττική

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, κος Νικόλαος Σύψας, ανέφερε πως φοβάται τεράστια διασπορά του κορονοϊού στη χώρα και ιδίως στην Αττική τις τελευταίες 15 ημέρες.

Αναρωτήθηκε δε πως αν οι φόβοι αυτοί επιβεβαιωθούν μετά από 10 ημέρες και από τη στιγμή που δεν έχουμε πλέον άδειες ΜΕΘ όπως είχαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο, πως θα υπάρξει περίθαλψη και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

_______________________

Δείτε το video με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σ. Πέτσα

Δείτε επίσης

Κλείνει ότι άνοιξε για ν ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου: Ανακοινώσεις Πέτσα
Ανοιγμα σχολείων-ειδικοί: Τι λένε για το πότε και πως πρέπει να επαναλειτουργήσουν
Σχέδιο επαναλειτουργίας σχολείων: Εκτεταμένα τεστ σε μαθητές-εκπ/κούς-Το παρουσίασε η Ν. Κεραμέως στην επιτροπή

Δείτε ακόμη

 Νομοσχέδια Υπουργείου Παιδείας 2021: Ο Κυβερνητικός σχεδιασμός-Στόχοι & ημερομηνίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση