Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαμαρτυρία Καθηγητών Μουσικής κλάδου ΤΕ16: Επιστολή του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων για τους μόνιμους διορισμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαμαρτυρία Καθηγητών Μουσικής κλάδου ΤΕ16: Επιστολή του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων για τους μόνιμους διορισμούς της Προκήρυξης 1ΓΤ/2020.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ   Καθηγητών Μουσικής  Κλάδου Τ.Ε. 16

Βέροια, 2/12/2021

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή

ΘΕΜΑ:  «ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ»

Μετά τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας για 540 μόνιμους διορισμούς στα Μουσικά Σχολεία της  χώρας, πράγματι έγινε  πράξη αυτή η δέσμευση, όχι όμως για 540 διορισμούς, αλλά για 451.

Οι 89 θέσεις που απομένουν ώστε  να συμπληρωθεί αυτός ο αριθμός μόνιμων διορισμών, αφορούν στις ειδικότητες  του κλάδου ΤΕ16 Μουσικής.

Οι ανωτέρω ειδικότητες

περιλαμβάνονται στην προκήρυξη  1ΓΤ/2020,της  οποίας  οι οριστικοί πίνακες κατάταξης  έχουν ανακοινωθεί  από το ΑΣΕΠ την 27η Οκτωβρίου 2021, η πρόσκληση για μόνιμο διορισμό στις  κενές  εναπομείνασες  θέσεις  μετά τους διορισμούς των 451 μουσικών του κλάδου ΠΕ79, έχει εκδοθεί την 17η Νοεμβρίου και η διαδικασία επιλογής /δήλωσης σχολείων μέσω του ΟΠΣΥΔ  έχει ολοκληρωθεί την  22α Νοεμβρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται

και οι τεχνικές ειδικότητες που συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη 1ΓΤ/2020, αλλά και οι αντίστοιχες αυτών της  2ΓΔ/2020 και αφορούν σε  104 υπό διορισμό εκπαιδευτικούς  στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Έκτοτε, ουδεμία επίσημη ανακοίνωση

των ονομάτων των διοριστέων και των τοποθετήσεών τους από το Υπουργείο Παιδείας  & Θρησκευμάτων υπάρχει, δεδομένου ότι ήδη διανύουμε τον τελευταίο μήνα του έτους οδεύοντας στις  διακοπές των Χριστουγέννων και δεδομένων των τεράστιων ελλείψεων σε ειδικότητες εκπ/κών μουσικών οργάνων στα Μουσικά Σχολεία, καθώς η καθυστέρηση ανακοίνωσης  των διορισμών, οδηγεί στην παράταση της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων και εμπειροτεχνών καθηγητών.

Σημειώνουμε ότι

οι ανωτέρω καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει διαρροές μαθητών από τα Μουσικά Σχολεία, πράγμα το οποίο έχουμε ήδη εντοπίσει και αναφέρει και σε προηγούμενες επιστολές μας  προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, την ΟΛΜΕ, τις κατά τόπους ΕΛΜΕ  και την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Επίσης, γνωρίζοντας πάντα τη «δεδομένη γραφειοκρατία»

των δημοσίων υπηρεσιών και στην προκειμένη περίπτωση την εμπλοκή και άλλων υπουργείων πέραν του υπ. Παιδείας και ενθυμούμενοι  με αγανάκτηση παλαιότερα έτη, όπως το έτος 2013 κατά το οποίο η ‘Α φάση  προσλήψεων αναπληρωτών στα Μουσικά Σχολεία έγινε την 2α  Δεκεμβρίου, επισημαίνουμε ότι οι  89 υπό διορισμό εκπ/κοί του κλάδου ΤΕ16 Μουσικής, όπως και οι 104 εκπ/κοί τεχνικών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, αλλά και οι εκατοντάδες συνάδελφοι αναπληρωτές και εμπειροτέχνες καθηγητές  μουσικής , παραμένουμε σε καθεστώς ανεργίας και αναγκαζόμαστε να επιβιώνουμε με το μηνιαίο βοήθημα/επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ, της τάξης των 399,72€ και ζητούμε, αν μη τι άλλο, την επίσπευση των διαδικασιών του διορισμού μας, ώστε να μην καθυστερήσουν περαιτέρω και οι προσλήψεις αναπληρωτών και εμπειροτεχνών μουσικών και συνεχιστούν οι διαρροές μαθητών από τα Μουσικά Σχολεία, τα οποία προσφέρουν Δημόσια και Δωρεάν Μουσική Εκπαίδευση και Παιδεία.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του ΣΑΩΤΕ

Η Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

Μπατσιβάρη Χρυσή                         Κλημεντίδου Αρετή

Δείτε επίσης

Κεραμέως: Σκοπεύω να συνεχίσω τους διορισμούς εκπαιδευτικών για να φύγουμε από τη στρέβλωση των αναπληρωτών
ΑΔΕΔΥ: Κατάργηση διετίας υπηρέτησης οργανικής θέσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών
Παρουσίαση 166 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο Σχολείο: “Το σχολείο αλλάζει. Στην πράξη”
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση