Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δημόσια Διαβούλευση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ 2024-30

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δημόσια Διαβούλευση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους» – Εως 19/5/2024 και ώρα 21:00.

Δημόσια Διαβούλευση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

Ο Υπουργός Επικρατείας κος Άκης Σκέρτσος, αρμόδιος Συντονιστής της Κυβέρνησης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους»  στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.opengov.gr/ypep/?p=874

Η διαβούλευση, τίθεται για πρώτη φορά και σε ένα πλήρως προσβάσιμο ψηφιακό περιβάλλον (amea.gov.gr), προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη επικοινωνία με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Για μετάβαση στην προσβάσιμη διαβούλευση πιέστε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://amea.gov.gr/consultation

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 19/5/2024 και ώρα 21.00.

Τι περιλαμβάνει για τον τομέα της Εκπαίδευσης η Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα ΑμεΑ

Εθνική Στρατηγική-Δικαιώματα ΑμεΑ: Συμπερίληψη στις βαθμίδες εκπ/σης-Πρώιμη παρέμβαση 

Βασική επιδίωξη της Εθνικής Στρατηγικής

Βασική επιδίωξη της Εθνικής Στρατηγικής είναι η αύξηση της ορατότητας των Ατόμων με Αναπηρία και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γι’ αυτήν την πολυάριθμη ομάδα συμπολιτών μας που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 1.000.000 άτομα.

170 οριζόντιες και στοχευμένες δράσεις

Η Εθνική Στρατηγική θέτει τις βασικές αρχές και εξειδικεύεται σε 170 οριζόντιες και στοχευμένες δράσεις με παρεμβάσεις σε 6 άξονες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, της εκπαίδευσης, της απασχόλησης, της υγείας, της αποϊδρυματοποίησης και της ορατότητας των Ατόμων με Αναπηρία. Η υλοποίηση των δράσεων αφορά το σύνολο των Υπουργείων, Περιφερειών και Δήμων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους άνω των 600 εκ ευρώ.

Οι δράσεις αυτές συνδέονται με συγκεκριμένους δείκτες παρακολούθησης, για την εξασφάλιση αποτελεσματικότητας και λογοδοσίας, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη αυτού του εθνικού, υπερκομματικού και συλλογικού διπλού-στόχου : Η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα να ευθυγραμμιστεί με εκείνη του γενικού πληθυσμού, ως προς τις συνθήκες διαβίωσης και την εργασία και τα εθνικά δεδομένα να προσεγγίσουν τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Υποβολή των προτάσεων/παρατηρήσεων/απόψεων

Η υποβολή των προτάσεων/παρατηρήσεων/ απόψεων κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη ή φορέα θα συμβάλλει σημαντικά στην κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων πτυχών και αιτημάτων αυτού του κατακερματισμένου πεδίου.

Δείτε επίσης

Παιδαγωγικά μέτρα αντιμετώπισης σχολικής βίας και εκφοβισμού-148 αναφορές στην πλατφόρμα stop-bullying 

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: 9 ερωτήσεις-απαντήσεις για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply