Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δημόσιες συναθροίσεις-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Τι είπε ο Υφ. Προ-Πο Λ. Οικονόμου για το ΦΕΚ απαγόρευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δημόσιες συναθροίσεις-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Τι είπε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Λευτέρης Οικονόμου για την απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από 100 άτομα.

Δημόσιες συναθροίσεις-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” o Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Λευτέρης Οικονόμου δήλωσε αναφορικά με την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων πάνω από 100 άτομα, πως “μέχρι σήμερα υπήρχε η απαγόρευση για τις πορείες και τα συλλαλητήρια, πλέον υπάρχει ένα άνοιγμα για μέχρι 100 άτομα φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις”.

Σε ερώτηση σχετικά

με το αν η εν λόγω απόφαση πάρθηκε με σκέψη το προγραμματισμένο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ο Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Λευτέρης Οικονόμου απάντησε χαρακτηριστικά πως “κάποτε σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να αποφεύγουμε να βλέπουμε φαντάσματα”.

Σε άλλη ερώτηση

για το τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξουν σε συγκεντρώσεις παραπάνω άτομα από τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ ο κος Οικονόμου απάντησε πως “αν εμφανιστούν περισσότερα άτομα, θα κάνουμε αυτά που πρέπει”, επισημαίνοντας επιπροσθέτως πως οι αρμόδιοι αστυνομικοί θα έρθουν σε επικοινωνία με τους διοργανωτές των συγκεντρώσεων για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Υπενθυμίζουμε πως

για τη λήψη της απόφασης απαγόρευσης Δημόσιων Υπαίθριων Συναθροίσεων στις οποίες συμμετέχουν πλέον των εκατό (100) ατόμων, ελήφθησαν υπόψη σύμφωνα με το ΦΕΚ

Α. Η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Β. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών, από τις 05:00 έως τις 21:00.

Γ. Ο αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας,

Δ. Ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού, από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων.

Ε. Η υγειονομική κατάσταση της Χώρας η οποία, με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.).

 Δείτε το σχετικό video

Δείτε σχετικά

Απαγόρευση υπαίθριων συναθροίσεων | ΦΕΚ
Προετοιμασία ανοίγματος σχολείων: Τηλεδιάσκεψη Δ/ντών-τεστ covid εκπ/κών Παρασκευή 29.01-Εγγραφο ΔΔΕ
Σύψας: Το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων την 01.02 αποφασίσθηκε εφόσον έχουμε καλές επιδημιολογικές εξελίξεις
Ζέττα Μακρή-πρόστιμα μαθητών: “Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές”

Δείτε ακόμη

Ανακοινώσεις: Γυμνάσια-Λύκεια ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου-Οχι τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές
ΦΕΚ-Μέτρα προστασίας κορονοϊού-25.01 έως 01.02-Σχολεία, Πανεπιστήμια, Φροντιστήρια, Μετακινήσεις, Λειτουργία Δημοσίου
Φίλης-άνοιγμα σχολείων: Για τρίτη φορά, τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν-Χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση