Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δημόσιο: Ενεργειακός υπεύθυνος στις υπηρεσίες-Στόχος η μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 10%

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δημόσιο: Ενεργειακός υπεύθυνος στις υπηρεσίες-Στόχος η μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 10%-Κίνητρα και αντικίνητρα στους φορείς του Δημοσίου-Παρουσιάστηκαν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο.

Ενεργειακός υπεύθυνος στις υπηρεσίες

Οδηγίες σχετικά με τη μείωση κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κατά τουλάχιστον 10% παρουσιάστηκαν σήμερα στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κου Κωνσταντίνου Σκρέκα, του Υπουργού Εσωτερικών κου Μάκη Βορίδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Θεόδωρου Σκυλακάκη, οι οποίοι ανακοίνωσαν τα σχετικά μέτρα για τον Δημόσιο Τομέα, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

  1. Άμεσα μέτρα για την μείωση της κατανάλωσης κατά 10% και σε βάθος χρόνου κατά 30% έως το 2030.
  2. Ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας.
  3. Κίνητρα και αντικίνητρα στους φορείς του Δημοσίου.
  4. Ορίζεται ενεργειακός υπεύθυνος σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου για τον έλεγχο των κτηρίων και των εγκαταστάσεων.
  5. Ο ενεργειακός υπεύθυνος υπεύθυνος θα ορίζει ανά όροφο έναν υπάλληλο που θα αποχωρεί τελευταίος και θα φροντίζει για το κλείσιμο των ηλεκτρικών υπολογιστών και φωτισμού κατά την αποχώρηση των εργαζομένων.
  6. Τα κλιματιστικά θα πρέπει να συντηρούνται και να ρυθμίζονται για ορθολογική χρήση.
  7. Ο χρονοπρογραμματισμός του οδοφωτισμού θα πρέπει να βελτιωθεί και θα πρέπει να περιορισθεί η λειτουργία του καλλωπιστικού και διακοσμητικού φωτισμού, κάτι μου που θα μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση κατά 35%-50%.

Σύμφωνα με τα λεχθέντα στην κοινή συνέντευξη Τύπου η κατανάλωση ενέργειας στο Δημόσιο, σε 212.000 εγκαταστάσεις ανήλθε σε 4.450 γιγαβατώρες το 2020, παρουσίασε αύξηση κατά 20 % και ανήλθε σε 5.340 γιγαβατώρες το 2021 κάτι που αντιστοιχεί στο 10,8 % της συνολικής κατανάλωσης της χώρας και το έτος 2022 αναμένεται να διατηρηθεί στο περσινό επίπεδο.

Αναφορικά με τις κυρώσεις για όσους δημόσιους φορείς δεν συμμορφώνονται, θα εξετάζεται αν θα ενταχθούν στον προγραμματισμό προσλήψεων ή όχι. Επίσης, δεν θα εντάσσονται στον κύκλο κνητικότητας που ξεκινά τον μήνα Οκτώβριο.

Δείτε επίσης

Δήλωση Τομεαρχών Υγείας και Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Υψηλού υγειονομικού ρίσκου το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα 

Αιτήσεις φοιτητών για στεγαστικό επίδομα: Από 06 έως 08.09 για όσους δεν υπέβαλλαν αίτηση 

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί-voucher: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις από το Υπουργείο Εργασίας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση