Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δημόσιο-Υπηρεσιακά Συμβούλια: Ηλεκτρονική ψηφοφορία για εκλογή αιρετών παντού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δημόσιο-Υπηρεσιακά Συμβούλια: Ηλεκτρονική ψηφοφορία για εκλογή αιρετών εκπροσώπων παντού με την Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ-Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας.

Δημόσιο-Υπηρεσιακά Συμβούλια

Εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των Ο.Τ.Α. με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Με την υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.21/1296/οικ.3731 –ΦΕΚ B 944 – 10.03.2021– Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κου Μ. Βορίδη και Επικρατείας κου Κ. Πιερρακάκη ρυθμίζεται ο τρόπος διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων, μονίμων και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των Ο.Τ.Α.

Ετσι

μετά την διεξαγωγή των πρυτανικών εκλογών, αλλά και των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών των  εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΕΠ-ΕΒΠ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (εδώ με πρωτοφανή ποσοστά αποχής), έχουμε την εφαρμογή της  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας  σε όλο το Δημόσιο.

___________________

Υλοποίηση με την “Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ”

Η εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική ψηφοφορία υλοποιείται μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του ελληνικού δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.).

Πίνακες εκλογέων και υποψηφίων για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών προ της καθορισμένης ημέρας διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού αποστέλλει ηλεκτρονικά στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής:

α) τους οριστικούς πίνακες εκλογέων

συνοδευόμενους με τα απαραίτητα έγγραφα, από τα οποία αποδεικνύεται οποιαδήποτε μεταβολή έχει επέλθει σε αυτούς, οπότε και δεν έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν,

β) τους οριστικούς πίνακες των υποψηφίων

συνοδευόμενους με τα απαραίτητα έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται οποιαδήποτε μεταβολή έχει επέλθει σε αυτούς οπότε και δεν έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγεσθαι,

γ) τον οριστικό πίνακα εκλογέων

της περ. (α) σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο CSV) ο οποίος θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε τα εξής στοιχεία: το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) κάθε εκλογέα, καθώς και μοναδικό κωδικό εκλογέα, ο οποίος προσδιορίζεται από την Υπηρεσία, ιδίως κωδικός αριθμός μισθοδοσίας υπαλλήλου ή αύξων αριθμός.

Κατά την πρώτη εφαρμογή

Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης δύνανται να τύχουν εφαρμογής αποκλειστικά σε όσους φορείς δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εκλογής αιρετών εκπροσώπων, η οποία προβλεπόταν να έχει διενεργηθεί έως τέλος Δεκεμβρίου 2020.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ B 944 – 10.03.2021Εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια Δημοσίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Δείτε επίσης

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ-Βορίδη για ΑΣΕΠ-προσλήψεις-κινητικότητα-Υπηρεσιακά Συμβούλια-Δήμους
ΔΟΕ-αιρετοί: Δε θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας “ψευτο-υπηρεσιακών” Συμβουλίων
Σύλλογος Δελμούζος-αιρετοί: Να υποβάλλουν παραιτήσεις τα διορισμένα μέλη ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής
Αποκατάσταση του θεσμού των Αιρετών Τώρα!: Ανακοίνωση του Νίκου Φασφαλή
ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας: Παραιτούνται οι αιρετοί-Καλεί το ΥΠΑΙΘ να ορίσει τους εκλεγμένους του 2018

Πριν φύγετε

Διεκδίκηση μονιμοποίησης αναπληρωτών: Παρατηρήσεις επί της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση