Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δημοτικό σχολείο Λεΐκων: Eνα εκπληκτικό stop motion animation

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δημοτικό σχολείο Λεΐκων: Eνα εκπληκτικό stop motion animation ετοίμασαν τα παιδιά της Γ’ τάξης με την καθοδήγηση του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή Thomas Künstler.

Δημοτικό σχολείο Λεΐκων

Eνα εκπληκτικό stop motion animation ετοίμασαν τα παιδιά της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων, με την καθοδήγηση του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή Thomas Künstler, το οποίο και προβλήθηκε στην τελετή λήξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα στην Καλαμάτα.

Οπως αναφέρει η Μαίρη Περδικέα στο messinialive.gr:

Η ταινία animation “ΚΟALITION” έχει θέμα τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, και τα ζώα που αναλαμβάνουν χρέη πυροσβέστη και στο τέλος τιμωρούν τον εμπρηστή του δάσους τους.

Mε πρωταγωνιστές τα κοάλα, που οργανώνουν όμως όλα τα ζώα,  και με έναν ελέφαντα-πυροσβέστη, σε αυτό τον ιδιαίτερο συνασπισμό δυνάμεων, όπως είναι και ο τίτλος της ταινίας. Τα ζώα αναλαμβάνουν  δράση και σώζουν τον κόσμο τους που καταστρέφεται από ασυνείδητους.

Οι χαρακτηριστικές φιγούρες από πλαστελίνη που έφτιαξαν τα παιδιά, “ζωντανεύουν” κινηματογραφικά, και υπό τους ήχους του “η ώρα του αποχαιρετισμού” του Μάνου Χατζιδάκη, διαδραματίζεται και η μικρή ιστορία που σκέφτηκαν και υλοποίησαν τα παιδιά της Γ’ τάξης του Δημοτικού Λεΐκων.

Ένα πραγματικά χαρούμενο βίντεο animation, παρά το δύσκολο θέμα που πραγματεύεται, μέσα από το βλέμμα των μικρών παιδιών που βλέπουν αισιόδοξα πάντα το μέλλον, περνούν τα μηνύματά τους για προστασία του περιβάλλοντος, και κυρίως επιθυμούν έναν δίκαιο κόσμο.

www.messinialive.gr

Δείτε το Video

Προτάσεις ΕΣΑμεΑ για την αντιμετώπιση κινδύνων για τα άτομα με αναπηρία
Το παιχνίδι UNO διαθέσιμο και σε Braille
Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.

Πριν φύγετε

Διοριστέοι Πελοποννήσου ΕΕΠ και ΕΒΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση