Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διοικητικοί υπάλληλοι: Ανάληψη υπηρεσίας και ορκωμοσία νεοδιόριστων μετά τις 22 Αυγούστου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διοικητικοί υπάλληλοι: Aνάληψη υπηρεσίας και ορκωμοσία νεοδιόριστων μετά τις 22 Αυγούστου – Νωρίτερα θα υπάρξουν προβλήματα.

Διοικητικοί υπάλληλοι

Με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ζητά οι διαδικασίες ανάληψης υπηρεσίας και ορκωμοσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να εκκινήσουν από τη Δευτέρα 22-08-2022.

Σε περίπτωση που οι διαδικασίες εκκινήσουν από τις 10 Αυγούστου και μετά, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικές ιστοσελίδες επισημαίνει ο Σύλλογος εκφράζοντας την αγανάκτησή του, η προσέλευση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες θα επιφέρει προβλήματα που άπτονται τόσο του οικογενειακού προγραμματισμού όσο και των αδειών των  διοικητικών υπαλλήλων.

Ακολουθεί το έγγραφο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΥΠ.Ε.Π.Θ. (Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π.)

Δ/ΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37,

15180 Μαρούσι 

Ιστοσελίδα: www.sypyp.gr

Ε-mail: sypyyp@gmail.com

Αθήνα 27/7/2022

Αρ. πρωτ. 88

ΠΡΟΣ:

  • Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως.
  • Γενικό Γραμματέα Π/θμιας, Δ/θμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής κ. Α. Κόπτση

ΚΟΙΝ.:

  • Μέλη μας

ΘΕΜΑ: Χρονοδιάγραμμα διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, πράξη ανάληψη υπηρεσίας

Με ανησυχία πληροφορούμαστε από ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος περί του χρονοδιαγράμματος επί της διαδικασίας διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται και το γεγονός ότι η ανάληψη υπηρεσίας και η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθούν από τις 10 Αυγούστου και μετά, με τον κίνδυνο το επίμαχο χρονικό διάστημα να αρχίζει για άλλη μία χρονιά ακόμα και πριν το δεκαπενταύγουστο. Σας υπενθυμίζουμε εδώ, την αναστάτωση που δημιουργήθηκε πέρυσι, όπου το αντίστοιχο  χρονικό διάστημα αφορούσε την περίοδο 11 με 17 Αυγούστου. 

Στην περίπτωση που τα αναφερόμενα στα παραπάνω δημοσιεύματα γίνουν πράξη, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας καταγγέλλοντας το γεγονός αυτό καθώς θα πρόκειται καθαρά για μια κίνηση εντυπωσιασμού αφού η προσέλευση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών κατά τη συγκεκριμένη περίοδο στις υπηρεσίες μας θα επιφέρει προβλήματα που άπτονται τόσο του οικογενειακού προγραμματισμού των ιδίων (οι περισσότεροι εξ΄αυτών θα βρίσκονται σε διακοπές), όσο και των αδειών των συναδέλφων μας, διοικητικών υπαλλήλων (η συντριπτική τους πλειοψηφία θα βρίσκεται ήδη σε προγραμματισμένη άδεια), οι οποίοι ξαφνικά θα κληθούν να διεκπεραιώσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Στη βάση των παραπάνω ζητάμε οι διαδικασίες ανάληψης υπηρεσίας και ορκωμοσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να εκκινήσουν από τη Δευτέρα 22-08-2022. 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με την ενέργεια σας αυτή, θα αναδείξετε έναν ανθρωποκεντρικό τρόπο διοίκησης, επιδεικνύοντας εν τοις πράγμασι το ενδιαφέρον σας προς τους υπαλλήλους των περιφερειακών υπηρεσιών, οι οποίοι ανταποκρίνονται πάντα με επαγγελματισμό και αξιοσύνη στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα τηρώντας και υλοποιώντας χρονοδιαγράμματα, πολλές φορές ασφυκτικά, ξεπερνώντας κάθε όριο υπηρεσιακής και ανθρώπινης αντοχής,  ακόμη περισσότερο σε εκείνες τις υπηρεσίες μας που παραμένουν εξαιρετικά υποστελεχωμένες. Επιπλέον, η προτεινόμενη ημερομηνία, ουδένα πρόσκομμα θέτει ως προς την τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, από την 01-09-2022. 

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε την ανάγκη για την άμεση δημοσίευση του ΦΕΚ που αφορούν στις υπερωρίες Β΄Εξαμήνου 2022, προκειμένου να συγκροτηθούν άμεσα τα σχετικά συνεργεία που θα χειριστούν τις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις και του επόμενου μήνα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΥΥΠ

Ο Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Νώντας Αθανασιάδης                         Μαρία Γρηγορίου

Δείτε επίσης

Χρονοδιάγραμμα διορισμών 2022 μετά τις αιτήσεις: Ονόματα διορισθέντων-ΜΑΔ-ΦΕΚ-Ορκωμοσία-Τοποθέτηση 

Οδηγίες αιτήσεων διορισμού ΟΠΣΥΔ: Αναλυτικό Εγχειρίδιο Αίτησης Υποψηφίων 

Διορισμοί: Με ποια σειρά θα τρέξει το ΟΠΣΥΔ τη γενική και ειδική αγωγή, τους εκπ/κούς και το ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Δήλωση περιοχών-ΕΔΥ: Ποιες είναι στις 13 Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης οι Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης 

Αποκλεισμός διορισμένων από νέο διορισμό στην εκπαίδευση-Αρθρο 389 του νόμου 4957/2022 

Νεοδιόριστοι: Δικαιολογητικά-διαδικασία Ορκωμοσίας, ανάληψης υπηρεσίας, τοποθέτησης-επιλογή ασφαλιστικού φορέα 

Διαδικασία τοποθέτησης νεοδιόριστου: Το νομοθετικό πλαίσιο για προσωρινή και οριστική τοποθέτηση 

Δείτε ακόμη

Τοποθέτηση Διευθυντών Εκπαίδευσης: Η Απόφαση με τα ονόματα 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση