Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διορισμοί Γενικής το 2020 – Ειδικής εντός 2019: Συνέντευξη Κεραμέως στη Λάρισα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διορισμοί Γενικής το 2020 – Ειδικής το 2019: Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως με αφορμή την επίσκεψή της στη Λάρισα.

Διορισμοί Γενικής το 2020 – Ειδικής το 2019

“Επισπεύσαμε το διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, με τους πρώτους διορισμούς να γίνονται εντός του 2019”, “Δρομολογούνται ήδη διορισμοί και στην γενική εκπαίδευση για το 2020”.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου  με αφορμή την επίσκεψή της στη Λάρισα.

Οπως βλέπουμε στο onlarissa.gr

Τον διορισμό εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης αρχής γενομένης από το 2020 ανακοίνωσε από τη Λάρισα η υπουργός Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επιπρόσθετα ανέφερε πως η ΝΔ επίσπευσε το διορισμό το διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της Υπουργού με σκοπό να επικοινωνήσει με τη «βάση», δηλαδή τους ανθρώπους που ζούνε κάθε μέρα την παιδεία.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων.

Δίχρονη προσχολική αγωγή

Η Υπουργός τόνισε πως η τωρινή κυβέρνηση κατάφερε να προχωρήσει στην αύξηση των δήμων όπου εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική αγωγή.

Ασυλο

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε για το ζήτημα του ασύλου πως «αποκαταστήσαμε το άσυλο στην πραγματική του έννοια», με σκοπό την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα Πανεπιστήμια.

Επένδυση στην παιδεία

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε πως στο νέο προϋπολογισμό υπάρχουν 102 εκατ. ευρώ περισσότερα για την παιδεία, ενώ το Υπουργείο εξασφάλισε και ένα ποσό της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Νέα αρχή

Στην ίδρυση νέας ανεξάρτητης αρχής ώστε να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για την ίδρυση νέων σχολών αναφέρθηκε η Υπουργός, κάνοντας παράλληλα κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δεν σκόπευε στην αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη κάνοντας τα σωστά τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως ανέφερε θα υπάρξει αναστολή τμημάτων.

Εστίες 

Η κ. Κεραμέως ανέφερε πως προχωρούν ΣΔΙΤ για την εξεύρεση λύσεων όσον αφορά το πρόβλημα των εστιών κάτι που θα γίνει σε όλη τη χώρα.

Κακές επιδόσεις μαθητών

Η κ. Κεραμέως εξέφρασε τον προβληματισμό της για τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας στην οποία η Ελλάδα είχε χαμηλές θέσεις σε δείκτες παιδείας, τονίζοντας πως η αλλαγή προς το καλύτερο θα έρθει με έμφαση στην προσχολική αγωγή και την επιβράβευση της προσπάθειας.

Ενεργότερο λύκειο

Η Υπουργός δήλωσε πως επιθυμεί έναν πιο ενεργό ρόλο για το λύκειο φέρνοντας σε δημόσιο διάλογο την άποψη της προσμέτρησης των επιδόσεων όλων των χρόνων του λυκείου και όχι μόνο εισαγωγικών εξετάσεων. Παράλληλα έκανε ειδική μνεία στην ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Διαμαρτυρία

Έξω από το κτήριο της Περιφέρειας βρέθηκε φοιτητικοί σύλλογοι της Λάρισας με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στην Υπουργό αξιώνοντας συνάντηση η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

Δείτε σχετικά

Κεραμέως στα Παραπολιτικά: Προχωράμε από την επόμενη εβδομάδα σε μόνιμους διορισμούς
Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ: Οριστικοί 2ΕΑ – Κατανομή – Αιτήσεις Θεραπείας
Απορρίφθηκε η Τροπολογία για το παράβολο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση