Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διορισμοί ΚΕΣΥ: Προ των ευθυνών της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διορισμοί ΚΕΣΥ: Προ των ευθυνών της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Αρθρο του Μιχαήλ Βολκίδη, Οργανωτικού Γραμματέα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Διορισμοί ΚΕΣΥ

Με άρθρο του ο Μιχαήλ Βολκίδης, Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΣΕΕΠΕΑ, καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει άμεσα:

  • Σε έκδοση προκήρυξης πλήρωσης θέσεων μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΣΥ και
  • να συστήσει οργανικές θέσεις για τις ΕΔΕΑΥ, ώστε και αυτές να συμπεριληφθούν στους διορισμούς που διεκδικεί η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κατάλληλη υποστήριξη της σχολικής μονάδας , των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ο συνάδελφος επισημαίνει πως “η πολιτική ηγεσία πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της για το προγραμματισμένο απ’ ότι φαίνεται χάος που θα δημιουργηθεί την επόμενη διετία , λόγω της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΣΥ”.

Δείτε το άρθρο

ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μόλις τέσσερις μήνες πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς και εν αναμονή της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που , μεταξύ άλλων θα συμπεριλαμβάνει διατάξεις για τις Υποστηρικτικές Δομές Εκπαίδευσης , η πολιτική ηγεσία πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της για το προγραμματισμένο απ’ ότι φαίνεται χάος που θα δημιουργηθεί την επόμενη διετία , λόγω της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΣΥ.

Η αδικαιολόγητη και άδικη απόφαση μη στελέχωσης των ΚΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό θα οδηγήσει τους πιο έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής με αποτέλεσμα μόνο νεότεροι επαγγελματίες να τοποθετηθούν την επόμενη σχολική χρονιά στην υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί με το σημαντικότατο έργο της υποστήριξης των σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση,

μεταξύ άλλων των αυξημένων περιστατικών σχολικής βίας, αλλά είναι και το όργανο που πρέπει να αξιολογήσει και να κρίνει , μεταξύ άλλων ποιος μαθητής θα πάρει παράλληλη στήριξη ή πρέπει να φοιτήσει σε ειδικό πλαίσιο , καθώς και να προτείνει το βέλτιστο αποκαταστασιακό πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί μαζί με την αναλυτική εξατομικευμένη έκθεση υποστήριξης που θα τηρήσουν οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη θα δυσκολέψει το έργο του εκπαιδευτικού , ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού , θα επηρεάσει αρνητικά τους μαθητές και θα παρέχει μη ανάλογες των απαιτήσεων και αναγκών υπηρεσίες στους γονείς.

Η πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να κωλυσιεργεί άλλο και να προχωρήσει άμεσα σε έκδοση προκήρυξης πλήρωσης θέσεων μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΣΥ, προβλέποντας παράλληλα την μεταφορά των οργανικών θέσεων των συναδέλφων που θα προσληφθούν με τις 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 και να συστήσει οργανικές θέσεις για τις ΕΔΕΑΥ , ώστε και αυτές να συμπεριληφθούν στους διορισμούς που διεκδικεί η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κατάλληλη υποστήριξη της σχολικής μονάδας , των μαθητών και των οικογενειών τους.

Μιχαήλ Βολκίδης
Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΣΕΕΠΕΑ
ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών – Αναπληρωτής

 Δείτε επίσης

Ενημέρωση για διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ: ΦΕΚ – Κριτήρια τοποθετήσεων – Λειτουργία Αυτοτελούς
Δικαιολογητικά διορισμών | Κατάλογος
Τα τελευταία νέα για τους μόνιμους διορισμούς
Κυρώσεις διορισμών (Αρθρο 58, Νόμος 4653/2020) – Αποκλεισμός 3 ετών όσων δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Διορισθέντες ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ονόματα
Εκκαθαρισμένοι Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ: Μετά την αφαίρεση των διοριστέων

Πριν φύγετε

Αναπληρώσεις υποψηφίων διορισμών: Αλλαγές σε διατάξεις ΑΣΕΠ
Θέσεις εργασίας ΕΚΕΨΥΕ: Ψυχολόγων, Κοιν. Λειτουργών, Νοσηλευτών, Ιατρών, Διοικ. Προσωπικού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος σε

    Ασχέτως αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς με την ανάγκη πρόσληψης μονίμων στα ΚΕΣΥ, η επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται στο παρόν άρθρο είναι υποτιμητική, για να μη χρησιμοποιήσω τον όρο “προσβλητική”, για τους νεώτερους επαγγελματίες. Ε λοιπόν, οι νεώτεροι επαγγελματίες μπορεί να υπολείπονται σε εμπειρία αλλά κατά κανόνα υπερτερούν σε εργατικότητα και όρεξη για δουλειά από πολλούς “έμπειρους” (προς Θεού όχι όλους, εγώ δεν ισοπεδώνω). Και αυτά τα στοιχεία είναι πολύ πιο σημαντικά για την παραγωγικότητα που απαιτείται να έχουν αυτές οι κρίσιμες και ευαίσθητες δομές της εκπαίδευσης.

Γράψτε μία απάντηση