Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διορισμοί-Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής: Μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση-Από Προσωρινούς Πίνακες προσλήψεις αναπληρωτών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διορισμοί-Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής: Μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση-Από τους νέους προσωρινούς πίνακες θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών-Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ.

Επικοινωνία με τη Γ.Γ του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών κα Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, είχε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), για το ζήτημα των νέων μόνιμων διορισμών και κοινοποίησε ενημέρωση.

Επίσης ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για τη νέα Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής.

Αναλυτικά
Νέοι μόνιμοι διορισμοί
 • Αξιοποιώντας τον κανόνα μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση (κανόνας 1:1) καταβάλλονται προσπάθειες να γίνουν μόνιμοι διορισμοί πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.
 • Ο συνολικός αριθμός των διορισμών θα καθοριστεί μετά τα μέσα Μαΐου και θα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.
 • Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η μείωση των αναπληρωτών με αντίστοιχη αύξηση του μόνιμου προσωπικού.
 • Οι μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή.
 • Τα νέα τμήματα ένταξης δε θα προλάβουν κατά πάσα πιθανότητα να δοθούν για διορισμούς.
Νέα προκήρυξη Ειδικής Αγωγής
 • Θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου και υπάρχει αισιοδοξία πως οι Προσωρινοί πίνακες θα είναι έτοιμοι ως το τέλος Αυγούστου.
 • Από τους νέους προσωρινούς πίνακες θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά.
 • Η κατάθεση των νέων δικαιολογητικών θα γίνει ηλεκτρονικά στον ΟΠΣΥΔ.
 • Στη νέα Προκήρυξη θα συμπεριληφθούν και όλες οι νέες νομοθετικές αλλαγές που έγιναν το 2020. (Πτυχία κολεγίων, αυξημένη μοριοδότηση αναπληρωτών δυσπρόσιτων, τρίμηνων συμβάσεων.
Η ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ
ΠΑΣΑΔ 2/4/2022:
Ενημέρωση για μόνιμους διορισμούς και προκήρυξη Ειδικής Αγωγής.

Σε χθεσινή επικοινωνία μας με τη Γενική Γραμματέα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών μας επιβεβαιώθηκε πως γίνονται σοβαρές προσπάθειες, ώστε να γίνουν διορισμοί στην εκπαίδευση, πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, αξιοποιώντας τον κανόνα 1:1 που δεσμεύει όλο το δημόσιο (μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση).

Επιπλέον, μας τονίστηκε η υποχρέωση της κυβέρνησης για μείωση των αναπληρωτών με αντίστοιχη αύξηση του μόνιμου προσωπικού με βάση τις υποδείξεις της έκθεσης αυξημένης εποπτείας της Ε.Ε.

Ο συνολικός αριθμός θα καθοριστεί μετά τα μέσα Μαΐου και θα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.

Σε ο,τι αφορά τη νέα προκήρυξη της ειδικής αγωγής το Υπουργείο Παιδείας διατείνεται ότι αυτή θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου και δηλώνουν αισιόδοξοι πως οι προσωρινοί πίνακες θα είναι έτοιμοι ως το τέλος Αυγούστου, ώστε να γίνουν από τους νέους προσωρινούς πίνακες οι προσλήψεις αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά.

Η κατάθεση των νέων δικαιολογητικών θα γίνει ηλεκτρονικά στον ΟΠΣΥΔ. Στη νέα προκήρυξη θα συμπεριληφθούν και όλες οι νέες νομοθετικές αλλαγές που έγιναν το 2020.

Συγκεκριμένα, θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τα πτυχία τους οι κάτοχοι τίτλων από κολλέγια (Ν.4653/2020), ενώ αναμένεται να δοθεί αυξημένη μοριοδότηση στους αναπληρωτές που έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτα (Ν.4692/2020) καθώς και σε αυτούς που εργάστηκαν με τρίμηνες συμβάσεις.

Η αυξημένη αυτή μοριοδότηση για την προϋπηρεσία δε θα ισχύσει αναδρομικά αλλά μόνο από την ψήφιση των νόμων και μετά.

Αν τελικά πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αυτοί θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή.

Τα νέα τμήματα ένταξης δε θα προλάβουν κατά πάσα πιθανότητα να δοθούν για διορισμούς, ευελπιστούν όμως πως θα να είναι έτοιμα πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς για προσλήψεις αναπληρωτών.

Ωστόσο τονίζουμε πως δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη δέσμευση, γι’αυτό και δεν επαναπαυόμαστε.

Ο αγώνας μας θα συνεχίσει μέχρι τα λόγια να γίνουν πράξεις.

ΠΑΣΑΔ

Δείτε επίσης

Σχετικά με την επικαιροποίηση φακέλων αναπληρωτών για την κατάρτιση πινάκων ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή – Ενημέρωση 

Ελεγχος προσωπικών στοιχείων αναπληρωτών στο ΟΠΣΥΔ: Ενημέρωση από τον ΠΑΣΑΔ 

Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ο ν. 4589/2019 προβλέπει έκδοση Υ.Α με κριτήρια κρίσης καταλληλότητας 

Ενημέρωση για Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ, Μετατάξεις, Αποσπάσεις, νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ, εισαγωγική επιμόρφωση 

Αριθμός μόνιμων διορισμών: Θα καθορισθεί τον Μάιο-Η Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής θα εκδοθεί μετά τις 20 Απριλίου 

Πριν φύγετε

Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

8 Σχόλια

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ σε

  Γεια σας κ,Βουγια. Απο οτι καταλαβα, ειναι δεδομενο οτι οι μονιμοι διορισμοι στην Ειδικη Αγωγη φετος το καλοκαιρι (αν γινουν εν τελει) θα γινουν απο τους οριστικους πινακες που υπαρχουν. Κανω λαθος ; Ευχαριστω για τον χρονο σας.

 2. Βαγγέλης Φούκας σε

  Συναδελφε διορισμοι γινονται απο τους οριστικους πινακες. Επομενως, απο αυτους θα γινουν που υπαρχουν τωρα και ειναι οριστικοι πινακες με ισχυ 31/8/22. Παντως ειναι αναγκαιοι οι νεοι διορισμοι στην Ειδικη Αγωγη.

 3. ΓΕΩΡΓΙΑ Κ. σε

  Αναγκαιο ειναι και τα νεα Τμηματα Ενταξης. Ηδη υπαρχουν πολλα κενα στα ηδη υπαρχοντα ΤΕ και ΣΜΕΑΕ. Πρεπει να γινουν επιγοντως το καλοκαιρι διορισμοι στην Ειδικη Αγωγη. Με τους ηδη υπαρχοντες πινακες . Εχω χασει διορισμο για 11 θεσεις

 4. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ σε

  Ευχαριστουμε κΒουγια για την ενημερωση. Και εγω εχω χασει θεση διορισμου στην Ειδικη για ελαχιστες θεσεις. Ευχομαι να επαληθευτουν τα λεγομενα του ΥΠΕΣ.

 5. ΕΛΕΝΑ σε

  Kαλημερα σας κ.Βουγια. Ποια ειναι η εκτιμηση σας για τους διορισμους μετα απο τις συζητησεις σας με το ΥΠΑΙΘ ; Θα γινουν ; Θα αφορουν και την Ειδικη; Στους διορισμους του 2020 δεν διοριστηκα για 48 θεσεις σαν εκπαιδευτικος Ειδικης. Βλεπω οτι υπαρχει η προθεση και για διορισμους στην Ειδικη Αγωγη φετος το καλοκαιρι με τους παροντες οριστικους πινακες. Μπορει να αλλαξουν αυτα που ξερετε μεχρι τον Μαιο (εκτος συγκλονιστικου απροοπτου) ; δηλαδη σε 1 μηνα περιπου. Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Οπως όλα δείχνουν διορισμοί θα γίνουν και στην Ειδική Αγωγή από τους παρόντες αξιολογικούς πίνακες ΑΣΕΠ. Περί τον μήνα Μάιο θα ξέρουμε αριθμούς.

 6. ΕΛΕΝΑ σε

  Σας ευχαριστω παρα πολυ κ.Βουγια. Καλη συνεχεια σας ευχομαι. Σας ευχαριστουμε για την διαρκη ενημερωση

Γράψτε μία απάντηση