“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διορισμοί στην Εκπαίδευση: Απέτυχε ο κρατικός σχεδιασμός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διορισμοί στην Εκπαίδευση: Απέτυχε ο κρατικός σχεδιασμός – Αυτό που ενδιαφέρει τον Ελληνα πολίτη είναι αν τελικώς έγινε η δουλειά και στην περίπτωσή μας δεν έγινε.

Διορισμοί στην Εκπαίδευση

Διερωτώνται πολλοί συνάδελφοι αν το ηλεκτρονικό αρχείο των Προκηρύξεων έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να εκδοθούν οι προσωρινοί Πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών και ΕΕΠ/ΕΒΠ.

Στην Απόφαση για υπερωρίες του ΑΣΕΠ μάλιστα υπάρχει η εξής  αναφορά: “επεξεργασία του ηλεκτρονικού αρχείου των υποψηφίων που θα αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων”.

Μικρή σημασία έχει αν το αρχείο είναι στο ΑΣΕΠ

Ομως κατά την εκτίμησή μας, αν το αρχείο είναι στο ΑΣΕΠ ή στο Υπουργείο ακόμη, μικρή σημασία έχει.

Και έχει μικρή σημασία από τη στιγμή που πάρθηκε, καλώς-κακώς, η απόφαση να απεμπλακεί το Υπουργείο από την αναμονή Προσωρινών και Οριστικών Πινάκων από το ΑΣΕΠ και να προχωρήσει στην πρόσληψη αναπληρωτών, όπως όλα δείχνουν, με βάση τους περσινούς Πίνακες, για ν ανοίξουν τα σχολεία τη νέα χολική χρονιά χωρίς προβλήματα.

Οχι πως θα προλαβαίναμε Οριστικούς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά είχαμε κάποιες ελπίδες, αν υπήρχε πιεστικό χρονοδιάγραμμα, να τους είχαμε περί τον Οκτώβριο μήνα.

Μόνιμοι διορισμοί στο τέλος της χρονιάς

Αυτή τη στιγμή και κατά δήλωση της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, μόνιμοι διορισμοί υπολογίζονται στο τέλος της χρονιάς!.

Σε ρυθμούς θερινής ραστώνης

Και φυσικά, σε ρυθμούς θερινής ραστώνης κινείται αυτή τη στιγμή το ΑΣΕΠ, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, από τη στιγμή που απεμπλάκησαν από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Βεβαίως αυτά όλα προφανώς και δεν χρεώνονται στη νέα πολιτική ηγεσία, η οποία φυσικά έχει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί στον βραχύ έως τώρα βίο της.

Ευθύνες στους κρατικούς φορείς

Ευθύνες, κατά την ταπεινή μας άποψη, ανευρίσκονται ευκόλως σε όλο το φάσμα των κρατικών φορέων που ενεπλάκησαν με το κεφαλαιώδες και πολύ σημαντικό ζήτημα των μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση μετά από πολλά χρόνια.

Ο σχεδιασμός απέτυχε

Γιατί, για να λέμε αλήθειες, ο σχεδιασμός της κρατικής μηχανής για τους διορισμούς απέτυχε παταγωδώς και τα επίχειρα θα τα λάβουμε όλοι μας, από τη στιγμή που το σύστημα δύσκολα θα ομαλοποιηθεί τη φετινή χρονιά χωρίς απώλειες.

Κι όταν ομιλούμε για κρατική μηχανή και αποτυχημένο σχεδιασμό, ομιλούμε για το Υπουργείο Παιδείας και για το ΑΣΕΠ.

Τι ενδιαφέρει τον Ελληνα πολίτη

Και φυσικά τον Ελληνα πολίτη ουδόλως τον ενδιαφέρει το ποια υπηρεσία ανέλαβε κάτι ή με ποιους όρους το ανέλαβε ή το ποιος κυβερνά, όταν πρόκειται για έναν εκ των πυλώνων του κράτους την Παιδεία.

Η δουλειά δεν έγινε

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι αν τελικώς έγινε η δουλειά και στην περίπτωσή μας δεν έγινε.

Δείτε ακόμη:

Υπερωρίες ΑΣΕΠ – Εκτός στόχων οι διορισμοί…

Προσλήψεις και διορισμοί στα ΚΕΣΥ/ΕΔΕΑΥ: Θα γίνουν;

Ζαχαράκη στο ONLine: Τέλος χρονιάς οι διορισμοί

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. konstantina d. σε

    Kαι τώρα λοιπόν Κε Βούγια μήπως ήδη θα έπρεπε να πιέζουμε λίγο τα πράγματα για να δούμε ΑΝ και ΠΟΥ θα βρεθούν τα χρήματα για τον σωστό και αναγκαίο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών που δεν είχαν προυπολογιστεί στο κονδύλι πιστώσεων για τους αναπληρωτές αφού είχε αφαιρεθεί το κόστος λόγω των 4500 που ΘΑ προσλαμβάνονταν?? Γιατί προφανώς και σωστά θα ξεκινήσουμε με προσλήψεις αναπληρωτών όμως αν λείπει το 20% των πιστώσεων , το 20% των με διάγνωση μαθητών θα περιμένει καλό Γενάρη και Φλεβάρη την παράλληλη και το Εβπ ?? Και ημών οι υποχρεώσεις και οι ένφια??

Γράψτε μία απάντηση