Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών: Επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών: Επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου – Αναφορά στη Βουλή υπόμνημα του ΠΑΣΑΔ.

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, κος Ιωάννης Ραγκούσης, το αίτημα για μόνιμους διορισμούς του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ).

Με κατάθεση αναφοράς ο κος Ι.  Ραγκούσης, απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλώντας την να δώσει απαντήσεις στο αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), σχετικά με την ανάγκη προγραμματισμού μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών κενών που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Ειδικότερα,

ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων επισημαίνει τη σύνδεση της αποτελεσματικότητας του σχολείου με την εργασιακή σταθερότητα των εκπαιδευτικών και την παιδαγωγική συνέχεια, την υπέρογκη αύξηση της εργασιακής ανασφάλειας με τη μορφή των “μόνιμων” αναπληρωτών, τα χιλιάδες οργανικά κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και την απαίτηση να προχωρήσει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο σε διορισμούς εκπαιδευτικών πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους και μάλιστα με πάγια ρύθμιση κάλυψης των ετήσιων συνταξιοδοτήσεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Επιτακτική ανάγκη η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων»

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του το υπ. Αρ. πρωτ. 91/8-3-2022 έγγραφο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), το καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας απαντήσεις για το προγραμματισμό κάλυψης των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους διορισμούς.

Στο έγγραφό του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων επισημαίνει μεταξύ άλλων: · Είναι σαφές ότι η αποτελεσματικότητα ενός σχολείου, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας έγκεινται, σε μεγάλο βαθμό, στην εργασιακή σταθερότητα του προσωπικού, εφόσον αυτή προκαλεί άμεσο θετικό αντίκτυπο τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές.

· Βασική διεκδίκηση του συλλόγου μας, είναι η κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμο προσωπικό, ώστε οι αναπληρωτές να προσλαμβάνονται μόνο για έκτακτα κενά που προκύπτουν από άδειες (ασθενείας, μητρότητας κτλ.), προκειμένου να εξαλειφθεί η στρέβλωση του θεσμού της αναπλήρωσης.

· Πριν από την οικονομική κρίση το ποσοστό των αναπληρωτών ήταν λιγότερο από 10% ενώ τώρα αποτελεί σχεδόν το 1/3 του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

· Τα συνολικά οργανικά κενά εκπαιδευτικών τη χρονιά 2022-2023 φαίνεται πως θα είναι πάνω από 11.000.

Συγκεκριμένα, στον κλάδο των Δασκάλων αναμένεται να ξεπεράσουν τις 4.000 και θα είναι μακράν τα περισσότερα από κάθε άλλο κλάδο.

Διεκδικούμε:

· Την πραγματοποίηση 10.000-11.000 διορισμούς εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με σκοπό την πλήρη κάλυψη όλων των οργανικών κενών σε όλες τις ειδικότητες και των δύο βαθμίδων.

· Την καθιέρωση μόνιμων διορισμών σε ετήσια βάση, ώστε οι αναπληρωτές να σταματήσουμε να καλύπτουμε πάγιες ανάγκες του κράτους.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Επισυνάπτεται το το υπ. Αρ. πρωτ. 91/8-3-2022 έγγραφο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ).

Αθήνα 18 Μαρτίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

Δείτε σχετικά

Ενημέρωση για νέους διορισμούς-νέα Προκήρυξη ΕΑΕ-Ιδρυση Τμημάτων Ενταξης-Κανονισμό Λειτουργίας ΚΕΔΑΣΥ-ΕΕΕΕΚ 

Στη Βουλή το υπόμνημα ΠΑΣΑΔ για 11.000 μόνιμους διορισμούς 

Υπόμνημα ΠΕΑΔ σε Υπουργείο Παιδείας: Zητά τη μονιμοποίηση τουλάχιστον 10.000 εκπαιδευτικών 

Κεραμέως για άνοιγμα πινάκων EAE-Πότε θα δοθεί το voucher των 200 €-Τι θα γίνει με τα self test 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-νέα Προκήρυξη ειδικής αγωγής: Στόχος να έχουμε προσωρινούς πίνακες το καλοκαίρι 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό: Ζητείται υπερωριακή εργασία στο ΑΣΕΠ για να εκδοθεί η προκήρυξη Ειδικής Αγωγής 

Βουλή: Ερώτηση για χρονοδιάγραμμα Πινάκων Ειδικής Αγωγής 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

7 Σχόλια

 1. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ σε

  Καλημερα σας. Οι διορισμοι αφορουν και την Ειδικη Αγωγη που προτεινει ο ΠΑΣΑΔ ; Και αν ναι, με τους υπαρχοντες οριστικους ; Ειμαι φιλολογος και εχω χασει για πολυ λιγες θεσεις διορισμο

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Οι όποιοι διορισμοί και στην Ειδική Αγωγή λένε πως θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες.

   • ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ σε

    Aπο το στομα σας και στου Θεου το αυτι κ.Βουγια. Απο τις μεταθεσεις που εγιναν, ποια ειναι η πρωτη σας εικονα για τα κενα των εκπαιδευτικων;
    Συναδελφος ΠΕ03 μου ανεφερε οτι στον Νομο Εβρου εφυγαν με μεταθεση 6 Μαθηματικοι και 5 Φιλολογοι Ειδικης. Και υπαρχουνν και οργανικα κενα σε ΤΕ (Φερρων-Διδυμοτειχου-Ορεστιαδας) τα οποια δεν εχουν καλυφθει φετος τουλαχιστον με αναπληρωτες. «Αδειασε » ο Εβρος κ.Βουγια στις εν λογω ειδικοτητες. Δεν υπαρχει ουτε στις ΣΜΕΑΕ προσωπικο μετα τις μεταθεσεις και σε αλλους νομους (Καβαλα, Ξανθη, Δραμα, Κεφαλλονια κτλ)

    • ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ σε

     Ειναι επιτακτικη η αναγκη για νεους διορισμους στην Ειδικη. Και συναδελφος ΕΒΠ το ιδιο μου αναφερε. Ευχομαι στο ΥΠΑΙΘ να το εχουν αντιληφθει αυτο

    • Βασίλης Βούγιας σε

     Πράγματι υπάρχουν πολλά κενά. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα μετά το πέρας της διαδικασίας των παραιτήσεων-συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών τον Απρίλιο.

     • ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ σε

      Σας ευχαριστω πολυ για την ενημερωση. Καλη συνεχεια και καλη δυναμη

Γράψτε μία απάντηση