Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δίχρονη προσχολική αγωγή: Να λειτουργήσει άμεσα ζητούν 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Δίχρονη προσχολική αγωγή: Να λειτουργήσει άμεσα ζητούν 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Καταλογίζουν αμέλεια του Δήμου Αθηναίων και ελάχιστων ακόμα Δήμων ανά τη χώρα.
Δίχρονη προσχολική αγωγή
Ερώτηση αναφορικά με τη δίχρονη προσχολική αγωγή, κατέθεσαν 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη και της Μερόπης Τζούφη.
Οι Βουλευτές καταλογίζουν αμέλεια του Δήμου Αθηναίων και ελάχιστων ακόμα Δήμων ανά τη χώρα να οργανώσουν τη δίχρονη προσχολική αγωγή.
Οι Βουλευτές, καλούν τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας
να επενδύσουν πόρους και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή στους δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης στην Αττική και του δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή τους τελευταίους που δεν την εφαρμόζουν.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Η δίχρονη προσχολική αγωγή ως παιδαγωγική αναγκαιότητα, προβλέφθηκε το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4521/2018 και υλοποιήθηκε σταδιακά από όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας.
Συγκεκριμένα, το σχολικό 2018-2019 εντάχθηκαν οι πρώτοι 184 δήμοι και το 2019-2020 ο αριθμός έφτασε τους 298.
Ο Δήμος Αθηναίων
παρουσίασε με τεράστια καθυστέρηση “σχέδιο” υλοποίησης, το οποίο όπως καταγγέλλουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων, “υπονομεύει, ευτελίζει και απαξιώνει την προσχολική αγωγή”, αφού προβλέπει κοντέινερ σε οικόπεδα και αυλές, επίταξη αιθουσών, μετακινήσεις και στοίβαγμα νηπίων σε 25άρια τμήματα – εν μέσω πανδημίας.
Οι ευθύνες όμως,
σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν περιορίζονται στους Δήμους, αφού η κυβέρνηση έχει ευθύνη να τους συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση, αφού δεν είναι δυνατόν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κάποια νήπια να μένουν εκτός τάξεων.

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτικοί-εμβόλιο: Από σήμερα μπορούν να κλείσουν ραντεβού ανεξαρτήτως ηλικίας
Τελευταίο self test πριν τις διακοπές του Πάσχα την Πέμπτη 22.04-Παραλαβή από τα Φαρμακεία έως και την Τετάρτη 21.04
Νέο ΦΕΚ-κορονοϊός: Τι ισχύει από 19 έως 26.04-Μέτρα προστασίας ανά επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης
Δημόσιο-Εφαρμογή υποχρεωτικού self test σε υπαλλήλους-Περικοπή αποδοχών όταν δεν γίνεται | ΦΕΚ

Δείτε ακόμη

Παράταση σχολικού έτους έως 11 Ιουνίου-Πανελλαδικές αμέσως μετά-Τι θα γίνει με τις προαγωγικές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση