Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τι είπε στο ρ/σ “Στο Κόκκινο” ο Διευθυντής Ε.Α.Ε. Π. Κασσιανός για τα Κ.Ε.Σ.Υ., τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ., την Παράλληλη Στήριξη κ.α.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” μίλησε ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας Π. Κασσιανός, για τους νέους θεσμούς ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και Κ.Ε.Σ.Υ.

Για τα Κ.Ε.Σ.Υ. ανέφερε πως αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις των εργαζομένων, κυρίως των Ψυχολόγων και των Κοινωνικών Λειτουργών.

Για τα εννέα (9) νέα Κ.Ε.Σ.Υ. δήλωσε πως το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης είναι σε στάδιο άμεσης λειτουργίας. Για τα υπόλοιπα 8 (6 στην Αττική, 1 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Πάτρα) αναζητείται στέγη.

Επίσης, δέχθηκε ερώτηση για τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης, όπου και απάντησε πως περί τον μήνα Δεκέμβριο υπήρξε η δυνατότητα κάλυψης όλων των αναγκών, είτε στις περιπτώσεις συνεκπαίδευσης, είτε στις περιπτώσεις ανάγκης υποστήριξης μαθητών με Σχολικούς Νοσηλευτές.

Αναφορά υπήρξε και για την περίπτωση του μαθητή του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση