Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΟΑΤΑΠ: Συζήτηση στη Βουλή για την κατάθεση δικαιολογητικών στις Προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΟΑΤΑΠ: Συζήτηση στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στις αναγνωρίσεις ισοτιμίας και την κατάθεση των δικαιολογητικών στις Προκηρύξεις ΑΣΕΠ – 27/01/2020 στις 18:00΄.

ΔΟΑΤΑΠ

Σύμφωνα με το Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων της Βουλής της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, η με αριθμό 384/15-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση της Η΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτού Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΜέΡΑ25, κυρίας Σοφίας Σακοράφα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα:

«Επείγουσα επίλυση προβλημάτων τρέχουσας διαδικασίας διορισμών»,

θα απαντηθεί από την ίδια την Υπουργό ή Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σήμερα στις 18:00΄.

Επίσης σήμερα θα συζητηθεί και η με αριθμό 405/21-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Οριστική διευθέτηση του κτηριακού προβλήματος των Σχολείων που επλήγησαν από τον σεισμό του Ιουλίου στο Αιγάλεω και στην Πετρούπολη», όπως και

Η με αριθμό 1127/7-10-2019 Ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  κ. Βασιλείου Κόκκαλη προς την Υπουργό , με θέμα: «Αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας».

update:

Αναβολή συζήτησης ΔΟΑΤΑΠ στη Βουλή: Σύμφωνα με Ανακοίνωση της Βουλής αναβάλλεται η συζήτηση των σημερινών -Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020- Επίκαιρων Ερωτήσεων.

______________

Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού κυρίας Σοφίας Σακοράφα

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Βουλευτής Β3′ Νότιος Τομέας Αθηνών – ΜέΡΑ 25

Αθήνα 15/01/2020

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα : Επείγουσα επίλυση προβλημάτων τρέχουσας διαδικασίας διορισμών

Μετά από σειρά ετών παράλειψης διορισμών στην εκπαίδευση, κινήθηκε σχετική διαδικασία δυνάμει αντιστοίχων Προκηρύξεων (ΦΕΚ 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019).

Σχετικά έχει εκδοθεί και η με αριθμ. Πρωτοκ. 204654/Ε1/24-12-2019 Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται για τους υποψήφιους που κατέχουν τίτλους εξωτερικού, απαιτείται Πιστοποιητικό Αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) περί ισοτιμίας και αντιστοιχίας καθώς και αντιστοιχίας της βαθμολογικής κλίμακας αυτών με τη βαθμολογική κλίμακα των ημεδαπών τίτλων.

Πλην όμως, μεγάλος αριθμός υποψηφίων, αν και πληροί τις αντίστοιχες προϋποθέσεις, αδυνατεί να προσκομίσει τα σχετικά πιστοποιητικά, για λόγους που εκφεύγουν της υπαιτιότητάς τους και αφορούν αποκλειστικά στην αδυναμία του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. να τα εκδώσει, λόγω υπολειτουργίας του, εξαιτίας της έλλειψης Διοίκησης.

Επειδή βεβαιώνεται ότι στο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες σημαντικός αριθμός σχετικών αιτήσεων για τα εν λόγω πιστοποιητικά.

Επειδή η σχετική διαδικασία έκδοσης των Πιστοποιητικών δεν μπορεί να περαιωθεί λόγω έλλειψης Διοίκησης στο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (λήξη θητείας προηγούμενης Διοίκησης και μη ορισμός νέας εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας).

Επειδή το θέμα έχει απολύτως επείγοντα χαρακτήρα, δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών έχει ήδη ξεκινήσει.

Επειδή πρέπει να διασφαλισθεί το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής και κρίσης των ενδιαφερομένων υποψηφίων της κατηγορίας αυτής στην εν εξελίξει διαδικασία με κάθε νόμιμο και πρόσφορο τρόπο (π.χ. παράταση σχετικής προθεσμίας, προσωρινή αποδοχή Υπευθύνων Δηλώσεων, σύνδεση των αιτήσεων με το πρωτόκολλο του ΔΟΑΤΑΠ κλπ.).

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Προτίθεται να αντιμετωπίσει το υπαρκτό παραπάνω* πρόβλημα στη διαδικασία των αναφερόμενων Προκηρύξεων και να αποκαταστήσει τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής και πλήρους κρίσης του μεγάλου αριθμού υποψηφίων, που (για λόγους που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη λειτουργία του ΔΌ.Α.Τ.Α.Π. και με ευθύνη του Υπουργείου) αδυνατούν να προσκομίσουν εμπρόθεσμα τα σχετικά πιστοποιητικά και με ποιον τρόπο;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Σοφία Σακοράφα

 Δείτε επίσης

Απόφοιτοι ΕΕΕΕΚ: 13 Βουλευτές της Ν.Δ ζητούν μια νέα μετα-γυμνασιακή δομή
Νόμος 4653/2020: ΕΑΑΕ-Πανεπιστήμια-Κολέγια-Κυρώσεις και τοποθετήσεις διορισμών, κ.α | ΦΕΚ
Τα τελευταία νέα για τους μόνιμους διορισμούς
ΦΕΚ Τροποποίησης 1ΓΕ/2019 από το ΑΣΕΠ
Πίνακες Γενικής: Απαντήσεις-video-Υπολογισμός προϋπηρεσίας-Επισημάνσεις ΑΣΕΠ & ΥΠΑΙΘ
Ανακοίνωση ΟΠΣΥΔ: Τροποποίηση/απενεργοποίηση αίτησης-δήλωσης ΕΕΠ-ΕΒΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση