Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΟΕ-απεργία 8.3.2024: Για την Ημέρα της Γυναίκας και το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΟΕ-απεργία 8.3.2024: Στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας και στις 13.00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ.

ΔΟΕ-απεργία 8.3.2024

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 αξιοποιώντας την 3ωρη Στάση Εργασίας που προκηρύσσει η ΔΟΕ 08:00-11:00 π.μ. και της ΑΔΕΔΥ από τις 11:00 π. μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για την Ημέρα της Γυναίκας και στις 13.00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΔΟΕ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρ. Πρωτ.901

Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Παρασκευή 8 Μαρτίου

Απεργούμε – διαδηλώνουμε!

Στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας και στις 13.00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, την Παρασκευή 8 Μαρτίου αξιοποιώντας την 3ωρη στάση εργασίας που προκηρύσσει η Δ.Ο.Ε. 08:00-11:00 π.μ. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 11:00 π. μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου ενώνοντας τη φωνή του κλάδου μαζί με τους μαθητές-τριες, τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές-τριες ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τιμώντας παράλληλα την ημέρα της γυναίκας, στον αγώνα για ισότητα και δικαιώματα, ενάντια στην έμφυλη βία.

Οι εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή μας καταδικάζουμε ταυτόχρονα και τον κυβερνητικό αυταρχισμό με τις απανωτές προσφυγές ενάντια (και) στην Απεργία – Αποχή από την “αξιολόγηση” που επιχειρεί να επιβάλει, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης στο σύνολό της.

Με ενότητα θα αντιπαλέψουμε μαζικά τους αντιδραστικούς, αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας, της κοινωνίας και των παιδιών μας. Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια έχει ήδη καταψηφιστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού!

Ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας των χιλιάδων εκπαιδευτικών που παλεύουν για μια ισχυρή και ποιοτική δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και υπηρέτηση του συνόλου των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Μαζί με τους εργαζόμενους-ες, τους φοιτητές-τριες, τους μαθητές-τριες, τους συνταξιούχους, με όλο το λαό θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Μη λείψει κανείς!!!

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Κικινής Θανάσης     Μαρίνης Σπύρος

Δείτε επίσης

Απεργία 8 Μαρτίου 2024 για το ν/σ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την Ημέρα της Γυναίκας-Ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ 

Αντεγκλήσεις στη Βουλή για τα περί διδάκτρων φοιτητριών και sugar daddies-Μακρή: “Σεξιστική η αναφορά” 

Συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή προσεχώς: Συναινέσεις ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας από τα κόμματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση