Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΟΕ για Μετατάξεις εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΚ: Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΟΕ για Μετατάξεις εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΚ: Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις ζητά από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με επιστολή της.

ΔΟΕ για Μετατάξεις εκπαιδευτικών ΕΣΚ

Να γίνουν δεκτές όλες οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών για Μετατάξεις στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας που έχουν αιτηθεί, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η ΔΟΕ επισημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε τη μετάταξη αρκετών εκπαιδευτικών σε φορείς με το αιτιολογικό ότι «οι εν λόγω εκπαιδευτικοί κατά το τρέχον σχολικό έτος  2023-2024 υπηρετούν σε σχολικές μονάδες και η αποδέσμευσή τους θα προκαλέσει προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία», κάτι που δεν αποτελεί ισχυρή επιχειρηματολογία απόρριψης μιας και το «τρέχον» σχολικό έτος έληξε 21/06.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)

Αθήνα 21/6/2024

Αρ. Πρωτ.1042

Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Να γίνουν δεκτές ΤΩΡΑ όλες αιτήσεις των μετατάξεων των εκπαιδευτικών!

Στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, εκπαιδευτικοί έκαναν αίτηση  μετάταξης σε φορείς σύμφωνα με τις προβλεπόμενες  προϋποθέσεις.  Ωστόσο για σημαντικό  αριθμό εξ αυτών, το υπουργείο Παιδείας,  με απόφασή του, αρνήθηκε τη μετάταξή τους  σε φορείς καθώς δεν κάνει δεκτή την αποδέσμευσή τους από την άσκηση των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων με το αιτιολογικό ότι «οι εν λόγω εκπαιδευτικοί κατά το τρέχον σχολικό έτος  2023-2024 υπηρετούν σε σχολικές μονάδες και η αποδέσμευσή τους θα προκαλέσει προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Η παραπάνω απόφαση, η οποία αναφερόταν μάλιστα στο «τρέχον» σχολικό έτος που λήγει 21/6 και άρα δεν αποτελεί ισχυρή επιχειρηματολογία απόρριψης, δέχτηκε τις ενστάσεις εκπαιδευτικών, όπου αρκετές από αυτές απορρίφθηκαν με την ίδια αιτιολογία.

Απαιτούμε να γίνουν τώρα δεκτές όλες οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών για μετατάξεις που έχουν αιτηθεί! Το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην έγκριση αποδέσμευσης από τα καθήκοντά τους όλων των εκπαιδευτικών που έχουν αιτηθεί και επιλεγεί για μετάταξη σε φορείς στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Κικινής Θανάσης     Μαρίνης Σπύρος

Δείτε επίσης

Αποσπάσεις Πρωτοβάθμιας 2024-25 από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ΚΕΔΑΣΥ, ΣΜΕΑΕ, ΕΕΕΕΚ, Σχολεία Κωφών & Τυφλών 

Νομοσχέδιο “Ανοιχτό σχολείο”: Προς ψήφιση το καλοκαίρι; Τι θα περιλαμβάνει – Η επιτροπή που το χειρίζεται 

Πότε έχουν δικαίωμα μετάθεσης στη γενική οι διορισθέντες εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή το 2020

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση