Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΟΕ για παράβολο: Το σύστημα παραπλανητικά ενημέρωνε περί περιθωρίου πληρωμής | Να παρέμβει το ΥΠΠΕΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΟΕ για παράβολο: Το σύστημα παραπλανητικά ενημέρωνε περί περιθωρίου πληρωμής | Να παρέμβει το Υπουργείο Παιδείας εξασφαλίζοντας τους υποψηφίους.

ΔΟΕ για παράβολο: Το σύστημα παραπλανητικά ενημέρωνε περί περιθωρίου πληρωμής | Να παρέμβει το ΥΠΠΕΘ

Θέμα: Οι αποκλεισμοί εν όψει «διορισμών» συνεχίζονται

 Όπως, δυστυχώς, φαίνεται, πέρα από τους αποκλεισμούς που αποφασίστηκαν από Υπουργείο Παιδείας και Α.Σ.Ε.Π. (όπως των συναδέλφων που δεν έχουν εξομοίωση) ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων οδηγεί και σε άλλους.

Είναι πολλές οι διαμαρτυρίες συναδέλφων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού από τον ενιαίο πίνακα γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος και όχι από δική τους υπαιτιότητα.

Συγκεκριμένα, αν και κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μαΐου, όπως προβλεπόταν, δεν το πλήρωσαν έγκαιρα γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα, παραπλανητικά,  τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και ενάμιση μήνα μετά.

Κίνδυνος

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όχι μόνο να μη διοριστούν ως μόνιμοι αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος), είναι σαφές ότι οφείλεται σε υπαιτιότητα των «υπευθύνων».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει άμεσα και να αποτρέψει τον άδικο αυτό αποκλεισμό εξασφαλίζοντας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την, σε κάθε περίπτωση, εγκυρότητα της πληρωμής του παράβολου ανεξαρτήτως των προθεσμιών που ισχύουν ή δεν ισχύουν, παρανόηση για την οποία μόνο οι εκπαιδευτικοί δεν ευθύνονται.

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF

Κώστας Λολίτσας
Κώστας Λολίτσας
Δείτε ακόμη

Θέμα παραβόλου: Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών | Παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας

Παράβολο: Η θέση του ΑΣΕΠ για το θέμα του Παραβόλου

ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς ΑΣΕΠ: Να μην απορριφθούν τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ λόγω παραβόλου

«Πάγωσαν» λόγω εκλογών Μεταθέσεις και Αποσπάσεις: Πιθανά μόνο για διορισμούς η εξαίρεση

Διάλυση Βουλής: Εκλογές Κυριακή 07 Ιουλίου | Νέα Βουλή 17 Ιουλίου 2019

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

8 Σχόλια

 1. Καλλιόπη Γκαμπέτα σε

  Οποιος έχει διαβάσει προσεχτικά την προκηρυξη γνωρίζει αυτή τη “λεπτομέρεια “.Δεν είναι κάτι καινούριο ισχύει σε όλες τις προκηρυξεις εδώ και χρόνια.

 2. Χρυσή σε

  Αστοχία να μη διαβάσεις όπως οφείλεις??? Αν διάβαζε ο καθείς την προκήρυξη θα έβλεπε ότι υπάρχει με γραμμοσκίαση η φράση περί έγκαιρης πληρωμής του παράβολου εντός της προθεσμίας κατάθεσης της αίτησης του ΑΣΕΠ.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Εντάξει, υπάρχουν και χειρότερα, δεν θα τους πάρουμε και το κεφάλι γι αυτό. Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι.

 3. Πελαγία Χαραλαμπλακη σε

  μια χαρά τα διαβάσαμε. άλλες οδηγίες έδινε η πρώτη πηγή (προκήρυξη) και άλλες η άλλη (e – paravolo) αλλά βλέπεις ο αποκλεισμός μας συμφέρει πολλούς……

Γράψτε μία απάντηση