Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΟΕ για παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Να μην υλοποιηθεί η ζωντανή αναμετάδοση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΟΕ για παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης της ζωντανής αναμετάδοσης μαθημάτων.

ΔΟΕ για παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σχετικά με την Υ.Α. για παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  για το σχολικό έτος 2020-2021, εξέδωσε Ανακοίνωση η ΔΟΕ.

Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης της ζωντανής αναμετάδοσης μαθημάτων από τη σχολική αίθουσα και να αναμένουν το σχετικό πρακτικό που θα αποστείλει άμεσα το ΔΣ της ΔΟΕ

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Αθήνα 16/9/2020

Αρ. Πρωτ. 936

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Σχετικά με την Υ.Α. για «παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  για το σχολικό έτος 2020-2021

 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζοντας το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που πραγματικά στηρίζουν όλους τους μαθητές τους στην εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη της πανδημίας και ότι είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να το πράττουν ενισχύοντας τον αγώνα της μάθησης τόσο των μαθητών εκείνων που φοιτούν, δια ζώσης, καθημερινά στο σχολείο όσο και αυτών που εξαιτίας της ένταξής τους σε ευπαθείς ομάδες αναγκάζονται να απουσιάζουν συμμετέχοντας στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή σε κατ’ οίκον μορφές διδασκαλίας, δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο το Υ.ΠΑΙ.Θ. μεθοδεύει την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχοντας αναδείξει τα τεράστια παιδαγωγικά ζητήματα που δημιουργεί η ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τη σχολική αίθουσα και έχοντας πλήρως δικαιωθεί στις θέσεις του από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι αίθουσες των σχολείων να μην μετατραπούν σε «τηλεοπτικά στούντιο», αφυδατώνοντας την εκπαιδευτική πράξη και «εκθέτοντας» τους μαθητές σε διαδικασίες που μετατρέπουν σε δημόσια τα προσωπικά τους δεδομένα, τις τυχόν μαθησιακές δυσκολίες και τις αυθόρμητες συμπεριφορές τους.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης της ζωντανής αναμετάδοσης μαθημάτων από τη σχολική αίθουσα και να αναμένουν το σχετικό πρακτικό που θα αποστείλει άμεσα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ώστε η στάση του κλάδου να είναι ενιαία και δυναμική.

Δείτε σχετικά

Οδηγίες σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε Διευθυντές και εκπαιδευτικούς για το 2020-21
Απόφαση για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 2020-21 | Η διαδικασία σε ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων | ΦΕΚ
Νόμος 4722-2020: Με διατάξεις ΥΠΑΙΘ για προσλήψεις αναπληρωτών λόγω κορονοϊού-Αποσπάσεις ΑμεΑ κ.α.
Αδειες ειδικού σκοπού εκπαιδευτικών-Ομάδων αυξημένου κινδύνου | Αναλυτικός Οδηγός
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση